Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Leczo z parówką, ogórkiem i papryką

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Parówki drobiowe
1 
Ogórek
1 
Papryka czerwona
1 
Cebula
2 
Pomidory
5 dag
Margaryna
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 
Papryka żółta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
9.35 g
Tłuszcze
21.21 g
Wartość energetyczna
280.38 kcal
Węglowodany
15.15 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
10 min
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania leczo. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w paski. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Pomidory natomiast na kawałki.
Krok 2
5 min
Parówki obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy lekko razem z posiekaną cebulą. Wrzucamy paprykę oraz ogórka.
Krok 3
25 min
Dusimy około 20 minut. Następnie wrzucamy pomidory i dusimy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą.
Leczo z parówką, ogórkiem i papryką

Krok 1 z 3

Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania leczo. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w paski. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Pomidory natomiast na kawałki.

Leczo z parówką, ogórkiem i papryką

Krok 2 z 3

Parówki obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy lekko razem z posiekaną cebulą. Wrzucamy paprykę oraz ogórka.

Leczo z parówką, ogórkiem i papryką

Krok 3 z 3

Dusimy około 20 minut. Następnie wrzucamy pomidory i dusimy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą.

Każdy entuzjasta tego węgierskiego dania, powinien spróbować wersji przedstawionej w naszym przepisie. Zawarty w nim ogórek, pomidor, a przede wszystkim parówki, otworzą przed Wami nowe oblicze leczo, które na pewno przypadnie Wam do gustu. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika