Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Leczo z parówką, ogórkiem i papryką

(0)
40min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest KatarzynaJ
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Parówki drobiowe
1 
Ogórek
1 
Papryka czerwona
1 
Cebula
2 
Pomidory
5  dag
Margaryna
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
1 
Papryka żółta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.35 g
Węglowodany
15.15 g
Tłuszcze
21.21 g
Wartość energetyczna
280.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
10 min
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania leczo. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w paski. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Pomidory natomiast na kawałki.
Krok 2
5 min
Parówki obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy lekko razem z posiekaną cebulą. Wrzucamy paprykę oraz ogórka.
Krok 3
25 min
Dusimy około 20 minut. Następnie wrzucamy pomidory i dusimy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą.
Leczo z parówką, ogórkiem i papryką

Krok 1 z 3

Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania leczo. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w paski. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Pomidory natomiast na kawałki.

Leczo z parówką, ogórkiem i papryką

Krok 2 z 3

Parówki obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy lekko razem z posiekaną cebulą. Wrzucamy paprykę oraz ogórka.

Leczo z parówką, ogórkiem i papryką

Krok 3 z 3

Dusimy około 20 minut. Następnie wrzucamy pomidory i dusimy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą.

Każdy entuzjasta tego węgierskiego dania, powinien spróbować wersji przedstawionej w naszym przepisie. Zawarty w nim ogórek, pomidor, a przede wszystkim parówki, otworzą przed Wami nowe oblicze leczo, które na pewno przypadnie Wam do gustu. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

60 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
60 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Dodatek
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Deser
Dodaj do dania
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
9.3g / 12%
Węglowodany
15.2g / 20%
Tłuszcze
21.2g / 67%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha