Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Leczo z parówkami i papryką
Dodaj do CookBook

Leczo z parówkami i papryką

(0)
14 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest KatarzynaJ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… Leczo z tego, co jest pod ręką
200  g
Parówki
1 
Papryka czerwona
2 
Cebula
1 
Cukinia
30  ml
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
15.7 g
Wartość energetyczna
290.2 kcal
Tłuszcze
19.4 g
Białko
13.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jednogarnkowe danie w niecały kwadrans? Mamy sposób na takie proste i ekspresowe obiady – w sam raz dla zabieganych lub dla tych, którzy lubią gotować szybko, smacznie i bez marnowania. Poznaj nasz przepis na domowe leczo z parówkami – danie, które przygotujesz z tego, co akurat masz w swojej kuchni. Sprawdź, jakie to proste!

Każdy entuzjasta tego węgierskiego dania, powinien spróbować wersji przedstawionej w naszym przepisie. Zawarte w nim papryka, cebula, cukinia i parówki w sosie z Pomysłu na leczo z tego, co jest pod ręką WINIARY otworzą przed Wami nowe oblicze tej potrawy i na pewno przypadnie Wam do gustu.

Jeśli wydawało Ci się, że przygotowanie leczo jest skomplikowane i czasochłonne, czas zmienić nastawienie. Specjalnie dla Ciebie mamy szybkie leczo z parówkami, które możesz przygotować z dowolnych składników. Wykorzystaj to, co masz w swojej kuchni – dzięki temu nic się nie zmarnuje.

Chcesz zrobić z nami to danie? Zobacz przepis na leczo z parówkami i ciesz się jego smakiem wspólnie z bliskimi. Smacznego!

Przygotowanie

14 min
  • Krok 1

    5 min
    Parówki kroimy na kawałki 0,5 cm, paprykę, cebulę oraz cukinię - w kostkę.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę oraz parówki przesmażamy lekko na oleju. Dodajemy paprykę oraz cukinię.
  • Krok 3

    3 min
    Pomysł na… leczo z tego, co pod ręką WINIARY rozpuszczamy w wodzie. Zalewamy przesmażone warzywa z parówkami i gotujemy całość przez 2 min.
  • Krok 4

    1 min
    Gotowe leczo podajemy z chlebem.
Leczo z parówkami i papryką

Krok 1 z 4

Parówki kroimy na kawałki 0,5 cm, paprykę, cebulę oraz cukinię - w kostkę.

Leczo z parówkami i papryką

Krok 2 z 4

Cebulę oraz parówki przesmażamy lekko na oleju. Dodajemy paprykę oraz cukinię.

Leczo z parówkami i papryką

Krok 3 z 4

Pomysł na… leczo z tego, co pod ręką WINIARY rozpuszczamy w wodzie. Zalewamy przesmażone warzywa z parówkami i gotujemy całość przez 2 min.

Leczo z parówkami i papryką

Krok 4 z 4

Gotowe leczo podajemy z chlebem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Leczo z boczniakami i cukinią

    Leczo z boczniakami i cukinią

    55 min Łatwy
  • Leczo z dynią

    Leczo z dynią

    11 min Średni
  • Leczo z cukinią i chorizo

    Leczo z cukinią i chorizo

    27 min Średni
  • Leczo z kurczakiem

    Leczo z kurczakiem

    41 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu