Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jednogarnkowe danie w niecały kwadrans? Mamy sposób na takie proste i ekspresowe obiady – w sam raz dla zabieganych lub dla tych, którzy lubią gotować szybko, smacznie i bez marnowania. Poznaj nasz przepis na domowe leczo z parówkami – danie, które przygotujesz z tego, co akurat masz w swojej kuchni. Sprawdź, jakie to proste!
Każdy entuzjasta tego węgierskiego dania, powinien spróbować wersji przedstawionej w naszym przepisie. Zawarte w nim papryka, cebula, cukinia i parówki w sosie z Pomysłu na leczo z tego, co jest pod ręką WINIARY otworzą przed Wami nowe oblicze tej potrawy i na pewno przypadnie Wam do gustu.
Jeśli wydawało Ci się, że przygotowanie leczo jest skomplikowane i czasochłonne, czas zmienić nastawienie. Specjalnie dla Ciebie mamy szybkie leczo z parówkami, które możesz przygotować z dowolnych składników. Wykorzystaj to, co masz w swojej kuchni – dzięki temu nic się nie zmarnuje.
Chcesz zrobić z nami to danie? Zobacz przepis na leczo z parówkami i ciesz się jego smakiem wspólnie z bliskimi. Smacznego!
Parówki kroimy na kawałki 0,5 cm, paprykę, cebulę oraz cukinię - w kostkę.
Cebulę oraz parówki przesmażamy lekko na oleju. Dodajemy paprykę oraz cukinię.
Pomysł na… leczo z tego, co pod ręką WINIARY rozpuszczamy w wodzie. Zalewamy przesmażone warzywa z parówkami i gotujemy całość przez 2 min.
Gotowe leczo podajemy z chlebem.