Możesz przygotować to danie z tego, co masz pod ręką, ale jeżeli potrzebujesz inspiracji, ugotuj je według naszego przepisu. Cokolwiek dodasz - będzie pysznie. I nic się nie zmarnuje! Jeśli lubisz gotować w stylu zero waste, a przy tym szukasz ciekawych przepisów na bezmięsne dania – mamy coś w sam raz dla Ciebie. Zobacz nasz pomysł na leczo z klopsikami roślinnymi.
Wegańskie leczo – smaczny obiad w pół godziny
Leczo bez mięsa to ciekawa i bardzo smaczna alternatywa dla mięsnej wersji tego dania. Co ważne – wcale nie jest to bardziej czasochłonne ani skomplikowane gotowanie. Wystarczy kilka składników, które masz w swojej kuchni i gotowe. My dziś przygotowaliśmy leczo z klopsikami roślinnymi oraz mnóstwem warzyw m.in. z paprykami w różnych kolorach, cebulą, marchewką, dynią, kalafiorem, ziemniakami oraz sosem, który zrobiliśmy na bazie WINIARY Pomysł na… leczo z tego, co jest pod ręką. Jeśli chcesz – możesz zamienić proponowane przez nas warzywa na składniki, które akurat masz w swojej kuchni.
Leczo w takiej wersji z apetytem zjedzą nie tylko weganie czy wegetarianie, ale również fani mięsnych dań. Zobacz, jak gotować bez marnowania i zrób z nami ten smaczny, domowy posiłek dla siebie i swoich bliskich. Smacznego!
Komentarze 0