Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Łazanki na słodko to ciekawa i bardzo smaczna alternatywa dla klasycznych, wytrawnych łazanek, które przygotowuje się z kapustą i grzybami (czasami też dodając do nich mięso). Nasz przepis to propozycja dla wszystkich łasuchów, która sprawdzi się nie tylko na deser, ale też świetnie pasuje do wigilijnej kolacji. To coś w sam raz dla tych, którzy lubią dania w słodkim wydaniu. Chcesz wiedzieć, jak je przygotować? Koniecznie sprawdź nasz przepis!
Przygotowanie łazanek z makiem i bakaliami nie jest skomplikowane ani czasochłonne. Wystarczy zaledwie kilka składników – możesz wykorzystać to, co akurat masz w domu lub spiżarni. Ten przepis z łatwością możesz dopasować do siebie i swoich bliskich, dodając do niego ulubione bakalie, orzechy, a nawet kawałki ciasta, które zostało Ci z poprzednich dni. A czas potrzebny na przygotowanie całego dania to nie więcej niż 15 minut.
Jeśli szukasz przepisu, który urozmaici Twoje świąteczne menu, nasze łazanki na słodko z pewnością świetnie się sprawdzą i zaskoczą Twoich bliskich.
Przygotowanie
12 min
Krok 1
6 min
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku wg instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
2 min
Bakalie posiekaj wg uznania.
Krok 3
3 min
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, aż staną się rumiane.
Krok 4
3 min
Mak wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, miodem, cukrem wanilinowym WINIARY, bakaliami, solą, skórką z pomarańczy i cytryny. Dodaj ostudzony, ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby dopraw sokiem z cytryny.
Krok 5
1 min
Podawaj posypane prażonymi migdałami.
Krok 1
z
5
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku wg instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
z
5
Bakalie posiekaj wg uznania.
Krok 3
z
5
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, aż staną się rumiane.
Krok 4
z
5
Mak wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, miodem, cukrem wanilinowym WINIARY, bakaliami, solą, skórką z pomarańczy i cytryny. Dodaj ostudzony, ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby dopraw sokiem z cytryny.
Krok 5
z
5
Podawaj posypane prażonymi migdałami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0