Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kurki w śmietanie z rzeżuchą to coś dla miłośników grzybów, których przecież nie brakuje. To co, wyróżnia to danie to dodatek śmietany, sprawiający, że nasze grzyby są jeszcze delikatniejsze, a przy tym bardziej sycące. Rzeżucha doda potrawie zieleni i orzeźwienia. Całość stworzy kompozycję, która świetnie nada się na przystawkę przed daniem głównym.
Przygotowanie
35 min
Krok 1
25 min
Kurki oczyścić i opłukać. Do garnuszka wlać wodę, wrzucić kurki i obgotować (można zamiast obgotowania poddusić na patelni na maśle).
Krok 2
5 min
Po obgotowaniu odcedzić. Na patelni rozpuścić masełko i wrzucić kurki. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 3
5 min
Następnie dodać śmietanę, wymieszać i poddusić. Wyłożyć na talerz i posypać rzeżuchą.
Krok 1
z
3
Kurki oczyścić i opłukać. Do garnuszka wlać wodę, wrzucić kurki i obgotować (można zamiast obgotowania poddusić na patelni na maśle).
Krok 2
z
3
Po obgotowaniu odcedzić. Na patelni rozpuścić masełko i wrzucić kurki. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 3
z
3
Następnie dodać śmietanę, wymieszać i poddusić. Wyłożyć na talerz i posypać rzeżuchą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0