Kurki w śmietanie z rzeżuchą
35min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.12 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcze
17.01 g
Wartość energetyczna
209.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
25 min
Kurki oczyścić i opłukać. Do garnuszka wlać wodę, wrzucić kurki i obgotować (można zamiast obgotowania poddusić na patelni na maśle).
Krok 2
5 min
Po obgotowaniu odcedzić. Na patelni rozpuścić masełko i wrzucić kurki. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 3
5 min
Następnie dodać śmietanę, wymieszać i poddusić. Wyłożyć na talerz i posypać rzeżuchą.
Kurki w śmietanie z rzeżuchą to coś dla miłośników grzybów, których przecież nie brakuje. To co, wyróżnia to danie to dodatek śmietany, sprawiający, że nasze grzyby są jeszcze delikatniejsze, a przy tym bardziej sycące. Rzeżucha doda potrawie zieleni i orzeźwienia. Całość stworzy kompozycję, która świetnie nada się na przystawkę przed daniem głównym.
Komentarze 0