Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sezon na kurki trwa najczęściej od czerwca do października, dlatego warto w pełni wykorzystać te aromatyczne grzyby w swojej kuchni. Zobacz, jak przygotować pyszne kurki duszone z cebulką, doprawione Przyprawą ZIARENKA SMAKU WINIARY. Z całą pewnością ta aromatyczna przekąska niejednokrotnie pojawi się na Twoim stole!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
20 min
Grzyby umyć, pokroić na kawałki, cebulkę pokroić kostkę. Na patelni rozgrzać olej, zrumienić cebulę, dodać kurki. Dusić pod przykryciem aż będą miękkie.
Krok 2
5 min
Przyprawić Jaryznką i pieprzem. Podawać z ugotowanymi ziemniaczkami.
Krok 1
z
2
Grzyby umyć, pokroić na kawałki, cebulkę pokroić kostkę. Na patelni rozgrzać olej, zrumienić cebulę, dodać kurki. Dusić pod przykryciem aż będą miękkie.
Krok 2
z
2
Przyprawić Jaryznką i pieprzem. Podawać z ugotowanymi ziemniaczkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0