Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kurczak z pieczarkami

0
94 min
Średni

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Pierś Z Kurczaka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
250 g
Pieczarki
0.5 
Cebula
100 g
Papryka czerwona
2 łyżek
Masło
4 łyżek
Olej rzepakowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

94 min
Step1
60 min
Mięso oczyść, a następnie lekko rozbij. Odkrojone polędwiczki pokrój drobno. Posyp solą, pieprzem i odstaw na ok. 1 godzinę.
Step2
10 min
Pieczarki oczyść i pokrój w cienkie cząstki. Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę.
Step3
5 min
Pokrojone polędwiczki, pieczarki, cebulę i paprykę usmaż na maśle na dużym ogniu do odparowania nadmiaru płynu.
Step4
1 min
Wkrusz kostkę bulionową i dopraw do smaku.
Step5
8 min
Lekko rozbite piersi usmaż na oleju na rumiano, dodaj przygotowany sos z warzyw i polędwiczek i szklankę wody.
Step6
10 min
Gotuj na małym ogniu przez 5-10 minut.
Kurczak z pieczarkami

Step1 z 6

Mięso oczyść, a następnie lekko rozbij. Odkrojone polędwiczki pokrój drobno. Posyp solą, pieprzem i odstaw na ok. 1 godzinę.

Kurczak z pieczarkami

Step2 z 6

Pieczarki oczyść i pokrój w cienkie cząstki. Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę.

Kurczak z pieczarkami

Step3 z 6

Pokrojone polędwiczki, pieczarki, cebulę i paprykę usmaż na maśle na dużym ogniu do odparowania nadmiaru płynu.

Kurczak z pieczarkami

Step4 z 6

Wkrusz kostkę bulionową i dopraw do smaku.

Kurczak z pieczarkami

Step5 z 6

Lekko rozbite piersi usmaż na oleju na rumiano, dodaj przygotowany sos z warzyw i polędwiczek i szklankę wody.

Kurczak z pieczarkami

Step6 z 6

Gotuj na małym ogniu przez 5-10 minut.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dodana do farszu kostka Bulionu grzybowego z borowikami WINIARY sprawi, że nasz pieczony kurczak z pieczarkami będzie miał wyjątkowy aromat i smak. A farsz, z którym upieczemy podsmażone filety, zrobimy z podsmażonych pieczarek, cebuli, papryki oraz polędwiczek, pozostałych po wykrojeniu porcji mięsa z piersi. Oryginalnie, smacznie i praktycznie. Podajemy z ziemniakami z patelni lub z ryżem, a smakoszom kuchni polskiej - z perłową kaszą jaglaną. Na "jarzynkę" - listki lodowej sałaty, maczane w śmietanowym dipie, doprawionym cukrem i sokiem z cytryny.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika