Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Chrupiące, aromatyczne i jednocześnie delikatne pałki z kurczaka w sosie śmietankowym curry samą nazwą poruszają nasze kubki smakowe, łatwo się je przyrządza – a w dodatku niezmiernie zachwycają poczęstowanych. Wypróbuj WINIARY Pomysł…na soczystego kurczaka w śmietankowym curry i zobacz, jakie to proste! Pałki z kurczaka w sosie podawaj z ryżem oraz surówką z jabłka i marchewki.
Przygotowanie
80 min
Krok 1
15 min
Podgrzej piekarnik do 200°C. Nie używaj funkcji grill. Do woreczka z górnej części opakowania włóż pałki z kurczaka i dodaj przyprawy z dolnej części opakowania i 50 ml śmietanki kremówki 30% tłuszczu. Woreczek zamknij czerwoną zapinką, którą znajdziesz w woreczku.
Krok 2
3 min
Delikatnie obracając woreczek, równomiernie rozprowadź przyprawę i śmietankę na mięsie.
Krok 3
60 min
Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz na niższym poziomie przez 60 minut.
Krok 4
1 min
Po wyciągnięciu z piekarnika odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego powietrze.
Krok 6
1 min
Jeśli chcemy, aby skórka była bardziej chrupiąca, 10 minut przed końcem pieczenia folię należy rozciąć i rozchylić. Upieczone pałki z kurczaka podawaj z ugotowanym ryżem i surówką z jabłka i marchewki.
Krok 1
z
5
Podgrzej piekarnik do 200°C. Nie używaj funkcji grill. Do woreczka z górnej części opakowania włóż pałki z kurczaka i dodaj przyprawy z dolnej części opakowania i 50 ml śmietanki kremówki 30% tłuszczu. Woreczek zamknij czerwoną zapinką, którą znajdziesz w woreczku.
Krok 2
z
5
Delikatnie obracając woreczek, równomiernie rozprowadź przyprawę i śmietankę na mięsie.
Krok 3
z
5
Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz na niższym poziomie przez 60 minut.
Krok 4
z
5
Po wyciągnięciu z piekarnika odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego powietrze.
Krok 6
z
5
Jeśli chcemy, aby skórka była bardziej chrupiąca, 10 minut przed końcem pieczenia folię należy rozciąć i rozchylić. Upieczone pałki z kurczaka podawaj z ugotowanym ryżem i surówką z jabłka i marchewki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0