Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na egzotyczną wersję krupniku z mlekiem kokosowym i koperkiem to nie lada gratka dla fanów tej tradycyjnej zupy! Dzięki Krupnikowi WINIARY szybko przygotujesz sycące danie. Dodając mleko kokosowe zabielisz i zagęścisz zupę, nadając jej przy tym egzotycznego charakteru. Koperek i sok z cytryny dodatkowo podkręcą orientalny akcent tradycyjnego krupniku.
W zimnej wodzie rozprowadź zawartość opakowania i podgrzej na średniej mocy palnika
Krok 2
0 min
Kiedy krupnik będzie gorący, dodaj mleko kokosowe i gotuj ok 5 min.
Krok 3
0 min
Koperek drobno posiekaj
Krok 4
0 min
Zupę dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
0 min
Wymieszaj i podawaj ze świeżym koperkiem, ćwiartką cytryny i pokropioną kilkoma kroplami soku z cytryny – dla wzmocnienia egzotycznego charakteru tego wyjątkowego krupniku.
Krok 1
z
5
W zimnej wodzie rozprowadź zawartość opakowania i podgrzej na średniej mocy palnika
Krok 2
z
5
Kiedy krupnik będzie gorący, dodaj mleko kokosowe i gotuj ok 5 min.
Krok 3
z
5
Koperek drobno posiekaj
Krok 4
z
5
Zupę dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
z
5
Wymieszaj i podawaj ze świeżym koperkiem, ćwiartką cytryny i pokropioną kilkoma kroplami soku z cytryny – dla wzmocnienia egzotycznego charakteru tego wyjątkowego krupniku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1