Krupnik z mlekiem kokosowym i koperkiem
20min
Łatwy
1 opakowanie
0.67 l
Woda
0.5 kubek
Mleko kokosowe
5 gałązek
Koperek
1
Cytryna
.
Wartości odżywcze
Białko
2.33 g
Węglowodany
2.84 g
Tłuszcze
6.6 g
Wartość energetyczna
108.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
0 min
W zimnej wodzie rozprowadź zawartość opakowania i podgrzej na średniej mocy palnika
Krok 2
0 min
Kiedy krupnik będzie gorący, dodaj mleko kokosowe i gotuj ok 5 min.
Krok 3
0 min
Koperek drobno posiekaj
Krok 4
0 min
Zupę dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
0 min
Wymieszaj i podawaj ze świeżym koperkiem, ćwiartką cytryny i pokropioną kilkoma kroplami soku z cytryny – dla wzmocnienia egzotycznego charakteru tego wyjątkowego krupniku.
Przepis na egzotyczną wersję krupniku z mlekiem kokosowym i koperkiem to nie lada gratka dla fanów tej tradycyjnej zupy! Dzięki Krupnikowi polskiemu Nasza Specjalność WINIARY szybko przygotujesz sycące danie. Dodając mleko kokosowe zabielisz i zagęścisz zupę, nadając jej przy tym egzotycznego charakteru. Koperek i sok z cytryny dodatkowo podkręcą orientalny akcent tradycyjnego krupniku.
Komentarze 0