Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krupnik z mlekiem kokosowym i koperkiem

0
20 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.67 l
Woda
0.5 kubek
Mleko kokosowe
5 gałązek
Koperek
1 
Cytryna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
6.6 g
Wartość energetyczna
108.27 kcal
Węglowodany
2.84 g
Białko
2.33 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
0 min
W zimnej wodzie rozprowadź zawartość opakowania i podgrzej na średniej mocy palnika
Krok 2
0 min
Kiedy krupnik będzie gorący, dodaj mleko kokosowe i gotuj ok 5 min.
Krok 3
0 min
Koperek drobno posiekaj
Krok 4
0 min
Zupę dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
0 min
Wymieszaj i podawaj ze świeżym koperkiem, ćwiartką cytryny i pokropioną kilkoma kroplami soku z cytryny – dla wzmocnienia egzotycznego charakteru tego wyjątkowego krupniku.
Krupnik z mlekiem kokosowym i koperkiem

Krok 1 z 5

W zimnej wodzie rozprowadź zawartość opakowania i podgrzej na średniej mocy palnika

Krupnik z mlekiem kokosowym i koperkiem

Krok 2 z 5

Kiedy krupnik będzie gorący, dodaj mleko kokosowe i gotuj ok 5 min.

Krupnik z mlekiem kokosowym i koperkiem

Krok 3 z 5

Koperek drobno posiekaj

Krupnik z mlekiem kokosowym i koperkiem

Krok 4 z 5

Zupę dopraw solą i pieprzem.

Krupnik z mlekiem kokosowym i koperkiem

Krok 5 z 5

Wymieszaj i podawaj ze świeżym koperkiem, ćwiartką cytryny i pokropioną kilkoma kroplami soku z cytryny – dla wzmocnienia egzotycznego charakteru tego wyjątkowego krupniku.

Przepis na egzotyczną wersję krupniku z mlekiem kokosowym i koperkiem to nie lada gratka dla fanów tej tradycyjnej zupy! Dzięki Krupnikowi polskiemu Nasza Specjalność WINIARY szybko przygotujesz sycące danie. Dodając mleko kokosowe zabielisz i zagęścisz zupę, nadając jej przy tym egzotycznego charakteru. Koperek i sok z cytryny dodatkowo podkręcą orientalny akcent tradycyjnego krupniku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika