Tradycyjna zupa krupnik od wieków gości na naszych stołach, jednak
krupnik z kaszą pęczak to wydanie, które nadaje zupie nowego wyrazu. Sprawdź, jak krok po kroku wykonać
krupnik z kaszą pęczak na bazie kostki do smaku drobiowej WINIARY i rozsmakuj się w sycącym daniu. Jest to propozycja na każdą porę roku, a zwłaszcza na czas upałów.
Chcąc przygotować
krupnik z kaszą pęczak, zacznij od obrania i pokrojenia w kostkę marchewki i pietruszki. Następnie weź większy garnek, włóż do niego jedno skrzydełko z kurczaka, zalej wodą, dodaj kostkę do smaku drobiową WINIARY. Zagotuj, następnie wsyp pokrojoną marchewkę, pietruszkę, natkę pietruszki i sól. Kontynuuj gotowanie.
Dodaj do zupy obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wsyp 3 czubate łyżki kaszy pęczak. Dopraw pieprzem i przyprawą w płynie MAGGI. Gotuj, aż wszystkie składniki będą miękkie.
Przed podaniem wyciągnij skrzydełko z kurczaka. Jeśli lubisz, możesz obrać mięso ze skóry i kości i dodać do podawanej zupy. Możesz też zabielić ją odrobiną śmietany.
Krupnik z kaszą pęczak podawaj na ciepło, z pewnością zachwyci wszystkich, którzy go spróbują.
Komentarze 2