Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krupnik z kaszą pęczak

0
67 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kostka
Kostka do smaku drobiowa
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
1 
Skrzydełka z kurczaka
3 
Ziemniaki
1 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
3 łodyg
Natka pietruszki
3 łyżek
Pęczak
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
107.34 kcal
Tłuszcze
3.1 g
Węglowodany
14.48 g
Białko
5.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

67 min
Krok 1
5 min
Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę.
Krok 2
5 min
Do garnka wkładamy skrzydełko, dodajemy kostkę do smaku drobiową Winiary, zagotowujemy, dodajemy marchewkę i pietruszkę, natkę pietruszki, dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy.
Krok 3
5 min
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy.
Krok 4
2 min
Następnie dodajemy kaszę.
Krok 5
50 min
Wszystko gotujemy, doprawiamy do smaku pieprzem, maggi i ewentualnie solą.
Krupnik z kaszą pęczak

Krok 1 z 5

Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę.

Krupnik z kaszą pęczak

Krok 2 z 5

Do garnka wkładamy skrzydełko, dodajemy kostkę do smaku drobiową Winiary, zagotowujemy, dodajemy marchewkę i pietruszkę, natkę pietruszki, dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy.

Krupnik z kaszą pęczak

Krok 3 z 5

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy.

Krupnik z kaszą pęczak

Krok 4 z 5

Następnie dodajemy kaszę.

Krupnik z kaszą pęczak

Krok 5 z 5

Wszystko gotujemy, doprawiamy do smaku pieprzem, maggi i ewentualnie solą.

Krupnik to tradycyjna zupa, od wieków goszcząca na naszych stołach. W tym wydaniu krupnik z kaszą pęczak nadaje zupie nowego wyrazu. Sprawdź, jak krok po kroku wykonać krupnik na bazie Kostki do Smaku drobiowej WINIARY i rozsmakuj się w sycącym daniu. Jest to propozycja na każdą porę roku, a zwłaszcza na czas upałów.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika