Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Krupnik z kaszą pęczak
Dodaj do CookBook

Krupnik z kaszą pęczak

(0)
1 godz 7 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest gracers
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Rosół drobiowy WINIARY
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
1 
Skrzydełka z kurczaka
3 
Ziemniaki
1 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
3  łodyg
Natka pietruszki
3  łyżek
Pęczak
trochę
Pieprz
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14.5 g
Wartość energetyczna
107.2 kcal
Tłuszcze
3.1 g
Białko
5.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Tradycyjna zupa krupnik od wieków gości na naszych stołach, jednak krupnik z kaszą pęczak to wydanie, które nadaje zupie nowego wyrazu. Sprawdź, jak krok po kroku wykonać krupnik z kaszą pęczak na bazie kostki rosołowej WINIARY i rozsmakuj się w sycącym daniu. Jest to propozycja na każdą porę roku, a zwłaszcza na czas upałów.

Chcąc przygotować krupnik z kaszą pęczak, zacznij od obrania i pokrojenia w kostkę marchewki i pietruszki. Następnie weź większy garnek, włóż do niego jedno skrzydełko z kurczaka, zalej wodą, dodaj kostkę WINIARY. Zagotuj, następnie wsyp pokrojoną marchewkę, pietruszkę, natkę pietruszki i sól. Kontynuuj gotowanie.

Dodaj do zupy obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wsyp 3 czubate łyżki kaszy pęczak. Dopraw pieprzem i przyprawą w płynie MAGGI. Gotuj, aż wszystkie składniki będą miękkie.

Przed podaniem wyciągnij skrzydełko z kurczaka. Jeśli lubisz, możesz obrać mięso ze skóry i kości i dodać do podawanej zupy. Możesz też zabielić ją odrobiną śmietany. Krupnik z kaszą pęczak podawaj na ciepło, z pewnością zachwyci wszystkich, którzy go spróbują.

Przygotowanie

67 min
  • Krok 1

    5 min
    Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę.
  • Krok 2

    5 min
    Do garnka wkładamy skrzydełko, dodajemy kostkę WINIARY, zagotowujemy, dodajemy marchewkę i pietruszkę, natkę pietruszki, dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy.
  • Krok 3

    5 min
    Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy.
  • Krok 4

    2 min
    Następnie dodajemy kaszę.
  • Krok 5

    50 min
    Wszystko gotujemy, doprawiamy do smaku pieprzem, maggi i ewentualnie solą.
Krupnik z kaszą pęczak

Krok 1 z 5

Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę.

Krupnik z kaszą pęczak

Krok 2 z 5

Do garnka wkładamy skrzydełko, dodajemy kostkę WINIARY, zagotowujemy, dodajemy marchewkę i pietruszkę, natkę pietruszki, dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy.

Krupnik z kaszą pęczak

Krok 3 z 5

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy.

Krupnik z kaszą pęczak

Krok 4 z 5

Następnie dodajemy kaszę.

Krupnik z kaszą pęczak

Krok 5 z 5

Wszystko gotujemy, doprawiamy do smaku pieprzem, maggi i ewentualnie solą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Bogate w błonnik
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Krupnik - jak ugotować?

    Krupnik - jak ugotować?

    1 godz 5 min Łatwy
  • Krupnik drobiowy z kaszą jaglaną

    Krupnik drobiowy z kaszą jaglaną

    1 godz 3 min Łatwy
  • Zupa krupnik na golonce - przepis

    Zupa krupnik na golonce - przepis

    1 godz 33 min Łatwy
  • Krupnik z boczkiem i brukselką

    Krupnik z boczkiem i brukselką

    1 godz 17 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu