Krupnik z kaszą pęczak
1 godz 7 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
5.9 g
Węglowodany
14.48 g
Tłuszcze
3.1 g
Wartość energetyczna
107.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
67 min
Krok 1
5 min
Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę.
Krok 2
5 min
Do garnka wkładamy skrzydełko, dodajemy kostkę do smaku drobiową Winiary, zagotowujemy, dodajemy marchewkę i pietruszkę, natkę pietruszki, dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy.
Krok 3
5 min
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy.
Krok 4
2 min
Następnie dodajemy kaszę.
Krok 5
50 min
Wszystko gotujemy, doprawiamy do smaku pieprzem, maggi i ewentualnie solą.
Krupnik to tradycyjna zupa, od wieków goszcząca na naszych stołach. W tym wydaniu krupnik z kaszą pęczak nadaje zupie nowego wyrazu. Sprawdź, jak krok po kroku wykonać krupnik na bazie Kostki do Smaku drobiowej WINIARY i rozsmakuj się w sycącym daniu. Jest to propozycja na każdą porę roku, a zwłaszcza na czas upałów.
Komentarze 1