Krupnik na wywarze z kości wieprzowych
17min
Łatwy
1
łyżeczka
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
3
kostek
1
Marchewka
1
Korzeń pietruszki
1
Cebula
1
Liść laurowy
3
łyżek
Kasza jęczmienna perłowa
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
1
łyżka
Natka pietruszki
.
Wartości odżywcze
Białko
1.71 g
Węglowodany
15.23 g
Tłuszcze
0.32 g
Wartość energetyczna
67.3 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
17 min
Krok 1
10 min
Do garnka wlać wywar z kości, wsypać ziarenka smaku, dodać startą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Wsypać obraną i startą pietruszkę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 2
1 min
Dodać liść laurowy i zagotować.
Krok 3
1 min
Do gotującej się zupy wsypać opłukaną kaszę i gotować do miękkości.
Krok 4
5 min
Przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą do zup, podawać. Posypać natką pietruszki.
Wywar z kości wieprzowych ma naprawdę bogate zastosowanie w kuchni, a najczęściej jest używany jako baza do różnych zup z warzywami. Nie inaczej jest w tym przypadku! Przygotuj krupnik na wywarze z kości wieprzowych i przekonaj się, że ta prosta zupa może smakować naprawdę aromatycznie! Wystarczy, że do wywaru z kości dodasz Przyprawę ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, liść laurowy i przygotowane wcześniej warzywa, zagotujesz razem z kaszą i voila! Pyszny krupnik gotowy! Podawaj posypany zieloną natką pietruszki.
Komentarze 0