Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krupnik na wywarze z kości wieprzowych

0
17 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
1 
Cebula
1 
Liść laurowy
3 łyżek
Kasza jęczmienna perłowa
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżka
Natka pietruszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
16.56 g
Białko
2.38 g
Wartość energetyczna
89.79 kcal
Tłuszcze
2.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

17 min
Krok 1
10 min
Do garnka wlać wywar z kości, wsypać ziarenka smaku, dodać startą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Wsypać obraną i startą pietruszkę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 2
1 min
Dodać liść laurowy i zagotować.
Krok 3
1 min
Do gotującej się zupy wsypać opłukaną kaszę i gotować do miękkości.
Krok 4
5 min
Przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą do zup, podawać. Posypać natką pietruszki.
Krupnik na wywarze z kości wieprzowych

Krok 1 z 4

Do garnka wlać wywar z kości, wsypać ziarenka smaku, dodać startą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Wsypać obraną i startą pietruszkę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę.

Krupnik na wywarze z kości wieprzowych

Krok 2 z 4

Dodać liść laurowy i zagotować.

Krupnik na wywarze z kości wieprzowych

Krok 3 z 4

Do gotującej się zupy wsypać opłukaną kaszę i gotować do miękkości.

Krupnik na wywarze z kości wieprzowych

Krok 4 z 4

Przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą do zup, podawać. Posypać natką pietruszki.

Wywar z kości wieprzowych ma naprawdę bogate zastosowanie w kuchni, a najczęściej jest używany jako baza do różnych zup z warzywami. Nie inaczej jest w tym przypadku! Przygotuj krupnik na wywarze z kości wieprzowych i przekonaj się, że ta prosta zupa może smakować naprawdę aromatycznie! Wystarczy, że do wywaru z kości dodasz Przyprawę ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, liść laurowy i przygotowane wcześniej warzywa, zagotujesz razem z kaszą i voila! Pyszny krupnik gotowy! Podawaj posypany zieloną natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika