Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kruche babeczki z jabłkami
Dodaj do CookBook

Kruche babeczki z jabłkami

(0)
2 godz 23 min
Łatwy
Kup składniki
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  łyżeczka
Proszek do pieczenia
200  g
Mąka
50  g
Cukier puder
100  g
Margaryna
1 
Jajko
2 
Jabłka
trochę
Cynamon
trochę
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
29.7 g
Wartość energetyczna
236.6 kcal
Tłuszcze
12.4 g
Białko
4.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Kruche babeczki z soczystym nadzieniem będą idealne dla osób ceniących sobie słodkie podwieczorki. Kruche babeczki z jabłkami wykonasz w łatwy sposób, za sprawą proszku do pieczenia są one puszyste i zyskują na kształcie. Zobacz, jak wykonać babeczki, którym trudno się oprzeć!

Przygotowanie

143 min
  • Krok 1

    10 min
    Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę i posiekać nożem, następnie dodać jajko i wyrobić ciasto.
  • Krok 2

    60 min
    Ciasto zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.
  • Krok 3

    10 min
    W tym czasie obrać jabłka, zetrzeć na grubych oczkach tarki, obsypać cynamonem i wymieszać.
  • Krok 4

    15 min
    Ciasto wyjąć z lodówki i odciąć z niego 2/3 części. Resztę włożyć do lodówki. Wyjęte ciasto rozwałkować, wycinać kółka, wkładać do wysmarowanych tłuszczem foremek i naciągać tak, aby ciasto zakryło cały środek formy.
  • Krok 5

    5 min
    Foremki najłatwiej natłuszcza się małym pędzelkiem. Na ciasto należy nałożyć jabłka.
  • Krok 6

    10 min
    Wyjąć z lodówki resztę ciasta. Rozwałkować je, a następnie wykrajać kółka wielkości foremki. Przykryć nadzienie i posklejać lekko brzegi.
  • Krok 7

    30 min
    Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni.
  • Krok 8

    3 min
    Po upieczeniu studzić na kratce, a na koniec posypać cukrem pudrem.
Kruche babeczki z jabłkami

Krok 1 z 8

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę i posiekać nożem, następnie dodać jajko i wyrobić ciasto.

Kruche babeczki z jabłkami

Krok 2 z 8

Ciasto zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.

Kruche babeczki z jabłkami

Krok 3 z 8

W tym czasie obrać jabłka, zetrzeć na grubych oczkach tarki, obsypać cynamonem i wymieszać.

Kruche babeczki z jabłkami

Krok 4 z 8

Ciasto wyjąć z lodówki i odciąć z niego 2/3 części. Resztę włożyć do lodówki. Wyjęte ciasto rozwałkować, wycinać kółka, wkładać do wysmarowanych tłuszczem foremek i naciągać tak, aby ciasto zakryło cały środek formy.

Kruche babeczki z jabłkami

Krok 5 z 8

Foremki najłatwiej natłuszcza się małym pędzelkiem. Na ciasto należy nałożyć jabłka.

Kruche babeczki z jabłkami

Krok 6 z 8

Wyjąć z lodówki resztę ciasta. Rozwałkować je, a następnie wykrajać kółka wielkości foremki. Przykryć nadzienie i posklejać lekko brzegi.

Kruche babeczki z jabłkami

Krok 7 z 8

Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Kruche babeczki z jabłkami

Krok 8 z 8

Po upieczeniu studzić na kratce, a na koniec posypać cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Jajka
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Wegetariańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniową pianką blogerki Marta gotuje

    Kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniową pianką blogerki Marta gotuje

    2 godz Łatwy
  • Kruche rogaliki z wiśniami

    Kruche rogaliki z wiśniami

    1 godz 15 min Łatwy
  • Ciasteczka kruche z cynamonem

    Ciasteczka kruche z cynamonem

    1 godz 45 min Łatwy
  • Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta z farszem majonezowo-porowym

    Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta z farszem majonezowo-porowym

    1 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu