Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kruche babeczki z jabłkami

Kruche babeczki z jabłkami

(0)
2 godz 23 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest szpileczkaa

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
200  g
Mąka
50  g
Cukier puder
100  g
Margaryna
1 
Jajko
2 
Jabłka
trochę
Cynamon
trochę
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.23 g
Węglowodany
29.65 g
Tłuszcze
12.38 g
Wartość energetyczna
236.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kruche babeczki z soczystym nadzieniem będą idealne dla osób ceniących sobie słodkie podwieczorki. Kruche babeczki z jabłkami wykonasz w łatwy sposób, za sprawą Proszku do pieczenia WINIARY są one puszyste i zyskują na kształcie. Zobacz, jak wykonać babeczki, którym trudno się oprzeć!

Przygotowanie

143 min
  • Krok 1

    10 min
    Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę i posiekać nożem, następnie dodać jajko i wyrobić ciasto.
  • Krok 2

    60 min
    Ciasto zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.
  • Krok 3

    10 min
    W tym czasie obrać jabłka, zetrzeć na grubych oczkach tarki, obsypać cynamonem i wymieszać.
  • Krok 4

    15 min
    Ciasto wyjąć z lodówki i odciąć z niego 2/3 części. Resztę włożyć do lodówki. Wyjęte ciasto rozwałkować, wycinać kółka, wkładać do wysmarowanych tłuszczem foremek i naciągać tak, aby ciasto zakryło cały środek formy.
  • Krok 5

    5 min
    Foremki najłatwiej natłuszcza się małym pędzelkiem. Na ciasto należy nałożyć jabłka.
  • Krok 6

    10 min
    Wyjąć z lodówki resztę ciasta. Rozwałkować je, a następnie wykrajać kółka wielkości foremki. Przykryć nadzienie i posklejać lekko brzegi.
  • Krok 7

    30 min
    Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni.
  • Krok 8

    3 min
    Po upieczeniu studzić na kratce, a na koniec posypać cukrem pudrem.
Kruche babeczki z jabłkami

Krok 1 z 8

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę i posiekać nożem, następnie dodać jajko i wyrobić ciasto.

Kruche babeczki z jabłkami

Krok 2 z 8

Ciasto zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.

Kruche babeczki z jabłkami

Krok 3 z 8

W tym czasie obrać jabłka, zetrzeć na grubych oczkach tarki, obsypać cynamonem i wymieszać.

Kruche babeczki z jabłkami

Krok 4 z 8

Ciasto wyjąć z lodówki i odciąć z niego 2/3 części. Resztę włożyć do lodówki. Wyjęte ciasto rozwałkować, wycinać kółka, wkładać do wysmarowanych tłuszczem foremek i naciągać tak, aby ciasto zakryło cały środek formy.

Kruche babeczki z jabłkami

Krok 5 z 8

Foremki najłatwiej natłuszcza się małym pędzelkiem. Na ciasto należy nałożyć jabłka.

Kruche babeczki z jabłkami

Krok 6 z 8

Wyjąć z lodówki resztę ciasta. Rozwałkować je, a następnie wykrajać kółka wielkości foremki. Przykryć nadzienie i posklejać lekko brzegi.

Kruche babeczki z jabłkami

Krok 7 z 8

Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Kruche babeczki z jabłkami

Krok 8 z 8

Po upieczeniu studzić na kratce, a na koniec posypać cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Jajka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik zebra na kruchym spodzie

    Sernik zebra na kruchym spodzie

    2 godz 10 min Trudny
  • Pieczone pierożki z jabłkami

    Pieczone pierożki z jabłkami

    1 godz 45 min Łatwy
  • Ciasto z makiem i jabłkami

    Ciasto z makiem i jabłkami

    2 godz 20 min Łatwy
  • Ciasto przekładane gotowanym serem

    Ciasto przekładane gotowanym serem

    2 godz 21 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu