Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kruche babeczki z jabłkami

(0)
2 godz 23 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest szpileczkaa
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5  łyżeczka
200  g
Mąka
50  g
Cukier puder
100  g
Margaryna
1 
Jajko
2 
trochę
Cynamon
trochę
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.23 g
Węglowodany
29.65 g
Tłuszcze
12.38 g
Wartość energetyczna
236.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

143 min
Krok 1
10 min
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę i posiekać nożem, następnie dodać jajko i wyrobić ciasto.
Krok 2
60 min
Ciasto zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.
Krok 3
10 min
W tym czasie obrać jabłka, zetrzeć na grubych oczkach tarki, obsypać cynamonem i wymieszać.
Krok 4
15 min
Ciasto wyjąć z lodówki i odciąć z niego 2/3 części. Resztę włożyć do lodówki. Wyjęte ciasto rozwałkować, wycinać kółka, wkładać do wysmarowanych tłuszczem foremek i naciągać tak, aby ciasto zakryło cały środek formy.
Krok 5
5 min
Foremki najłatwiej natłuszcza się małym pędzelkiem. Na ciasto należy nałożyć jabłka.
Krok 6
10 min
Wyjąć z lodówki resztę ciasta. Rozwałkować je, a następnie wykrajać kółka wielkości foremki. Przykryć nadzienie i posklejać lekko brzegi.
Krok 7
30 min
Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 8
3 min
Po upieczeniu studzić na kratce, a na koniec posypać cukrem pudrem.
Kruche babeczki z jabłkami

Krok 1 z 8

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę i posiekać nożem, następnie dodać jajko i wyrobić ciasto.

Kruche babeczki z jabłkami

Krok 2 z 8

Ciasto zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.

Kruche babeczki z jabłkami

Krok 3 z 8

W tym czasie obrać jabłka, zetrzeć na grubych oczkach tarki, obsypać cynamonem i wymieszać.

Kruche babeczki z jabłkami

Krok 4 z 8

Ciasto wyjąć z lodówki i odciąć z niego 2/3 części. Resztę włożyć do lodówki. Wyjęte ciasto rozwałkować, wycinać kółka, wkładać do wysmarowanych tłuszczem foremek i naciągać tak, aby ciasto zakryło cały środek formy.

Kruche babeczki z jabłkami

Krok 5 z 8

Foremki najłatwiej natłuszcza się małym pędzelkiem. Na ciasto należy nałożyć jabłka.

Kruche babeczki z jabłkami

Krok 6 z 8

Wyjąć z lodówki resztę ciasta. Rozwałkować je, a następnie wykrajać kółka wielkości foremki. Przykryć nadzienie i posklejać lekko brzegi.

Kruche babeczki z jabłkami

Krok 7 z 8

Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Kruche babeczki z jabłkami

Krok 8 z 8

Po upieczeniu studzić na kratce, a na koniec posypać cukrem pudrem.

Kruche babeczki z soczystym nadzieniem będą idealne dla osób ceniących sobie słodkie podwieczorki. Kruche babeczki z jabłkami wykonasz w łatwy sposób, za sprawą Proszku do pieczenia WINIARY są one puszyste i zyskują na kształcie. Zobacz, jak wykonać babeczki, którym trudno się oprzeć!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha