Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kruche babeczki z soczystym nadzieniem będą idealne dla osób ceniących sobie słodkie podwieczorki. Kruche babeczki z jabłkami wykonasz w łatwy sposób, za sprawą proszku do pieczenia są one puszyste i zyskują na kształcie. Zobacz, jak wykonać babeczki, którym trudno się oprzeć!
Przygotowanie
143 min
Krok 1
10 min
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę i posiekać nożem, następnie dodać jajko i wyrobić ciasto.
Krok 2
60 min
Ciasto zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.
Krok 3
10 min
W tym czasie obrać jabłka, zetrzeć na grubych oczkach tarki, obsypać cynamonem i wymieszać.
Krok 4
15 min
Ciasto wyjąć z lodówki i odciąć z niego 2/3 części. Resztę włożyć do lodówki. Wyjęte ciasto rozwałkować, wycinać kółka, wkładać do wysmarowanych tłuszczem foremek i naciągać tak, aby ciasto zakryło cały środek formy.
Krok 5
5 min
Foremki najłatwiej natłuszcza się małym pędzelkiem. Na ciasto należy nałożyć jabłka.
Krok 6
10 min
Wyjąć z lodówki resztę ciasta. Rozwałkować je, a następnie wykrajać kółka wielkości foremki. Przykryć nadzienie i posklejać lekko brzegi.
Krok 7
30 min
Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 8
3 min
Po upieczeniu studzić na kratce, a na koniec posypać cukrem pudrem.
Krok 1
z
8
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę i posiekać nożem, następnie dodać jajko i wyrobić ciasto.
Krok 2
z
8
Ciasto zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.
Krok 3
z
8
W tym czasie obrać jabłka, zetrzeć na grubych oczkach tarki, obsypać cynamonem i wymieszać.
Krok 4
z
8
Ciasto wyjąć z lodówki i odciąć z niego 2/3 części. Resztę włożyć do lodówki. Wyjęte ciasto rozwałkować, wycinać kółka, wkładać do wysmarowanych tłuszczem foremek i naciągać tak, aby ciasto zakryło cały środek formy.
Krok 5
z
8
Foremki najłatwiej natłuszcza się małym pędzelkiem. Na ciasto należy nałożyć jabłka.
Krok 6
z
8
Wyjąć z lodówki resztę ciasta. Rozwałkować je, a następnie wykrajać kółka wielkości foremki. Przykryć nadzienie i posklejać lekko brzegi.
Krok 7
z
8
Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 8
z
8
Po upieczeniu studzić na kratce, a na koniec posypać cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0