Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z podanych składników (od mleka w dół) robimy ciasto. Smażymy naleśniki bez tłuszczu.
Szpinak myjemy, kroimy i blanszujemy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek i cebulę obieramy. Cebulę kroimy w małą kostkę, czosnek siekamy, podsmażamy na oliwie.
Dodajemy pieczarki i szpinak, doprawiamy. Dusimy kilka minut. Odparowujemy i studzimy. Wsypujemy ser, mieszamy.
Porcje farszu nakładamy na naleśniki, zwijamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.