Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szpinak dokładnie płuczemy, osuszamy, siekamy.
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, wrzucamy cebulkę z zielem angielskim i listkami laurowymi, szklimy.
Do zeszklonej cebulki dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, smażymy, aż uwolni swój aromat.
Dodajemy szpinak, dusimy kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
W tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę.
Do podduszonego szpinaku dodajemy ziemniaki, podlewamy całość wywarem, gotujemy 15-20 minut do miękkości ziemniaków.
Zestawiamy zupę z kuchenki, dodajemy połowę kostki sera feta, miksujemy na gładki krem. Doprawiamy zupę gałką muszkatołową, pieprzem i w razie konieczności solą.
Rozlewamy zupę na talerze, posypujemy serem feta i czarnuszką.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0