
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł







Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Cukinia jest delikatna w smaku, dlatego świetnie do niej pasują charakterne dodatki, takie jak orzeźwiająca mięta lub bazylia i ser pleśniowy. Jeśli macie ochotę, możecie dodatkowo dodać do zupy prażone nasiona lub rumiane grzanki.
Przygotowanie
Krok 1
2 minKrok 2
5 minKrok 3
3 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
10 minKrok 7
3 minKrok 8
2 min
Krok 1 z 8
Cukinię myjemy, młodej nie obieramy. Kroimy w kosteczkę.

Krok 2 z 8
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Szklimy na oliwie z dodatkiem szczypty kuminu.

Krok 3 z 8
Czosnek przeciskamy przez praskę lub kroimy w plasterki, dodajemy do cebulki i chwilę smażymy.

Krok 4 z 8
Dodajemy do cebulki cukinię, jeszcze chwilę podsmażamy.

Krok 5 z 8
Podlewamy warzywa 0,5 l wody, zagotowujemy.

Krok 6 z 8
W 0,3 l wody rozprowadzamy zawartość torebki z Zupą jarzynowa Nasza Specjalność Winiary, dodajemy do cukinii, gotujemy 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Krok 7 z 8
Kawałek sera pleśniowego odkładamy do dekoracji, resztę przekładamy do garnka z zupą, dodajemy garść listków mięty, miksujemy na gładki krem. Doprawiamy sokiem z cytryny i w razie konieczności solą i pieprzem.

Krok 8 z 8
Zupę podajemy z kawałkami sera pleśniowego, dekorujemy listkami mięty.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0