Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinię myjemy, młodej nie obieramy. Kroimy w kosteczkę.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Szklimy na oliwie z dodatkiem szczypty kuminu.
Czosnek przeciskamy przez praskę lub kroimy w plasterki, dodajemy do cebulki i chwilę smażymy.
Dodajemy do cebulki cukinię, jeszcze chwilę podsmażamy.
Podlewamy warzywa 0,5 l wody, zagotowujemy.
W 0,3 l wody rozprowadzamy zawartość torebki z Zupą jarzynowa Nasza Specjalność Winiary, dodajemy do cukinii, gotujemy 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Kawałek sera pleśniowego odkładamy do dekoracji, resztę przekładamy do garnka z zupą, dodajemy garść listków mięty, miksujemy na gładki krem. Doprawiamy sokiem z cytryny i w razie konieczności solą i pieprzem.
Zupę podajemy z kawałkami sera pleśniowego, dekorujemy listkami mięty.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0