Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą
Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą
Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą
Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą
Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą
Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą
Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą

Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą

(0)
35min
zwz avatar 2
Zakochane w zupach zakochanewzupach.pl
Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich. Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5 
Cukinia
1  opakowanie
Winiary Zupa Jarzynowa Nasza Specjalność
3  ząbków
Czosnek
1 
Cebula
100  g
Ser pleśniowy z niebieską pleśnią
1  łyżka
Sok z cytryny
trochę
Świeże listki mięty
trochę
Oliwa do podsmażenia warzyw
1  szczypta
Kumin mielony
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
7.44 g
Węglowodany
4.86 g
Tłuszcze
9.1 g
Wartość energetyczna
156.36 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Tę zupę przygotujecie w 10 minut, dlaczego więc nie ugotować jej właśnie teraz? Cukinia gotuje się bardzo szybko, a młoda nie wymaga nawet obierania. Jeśli do przygotowania kremu z cukinii wykorzystacie Zupę Jarzynową Nasza Specjalność Winiary, ominie Was także gotowanie wywaru, a dzięki suszonym warzywom, które znajdziecie w opakowaniu z zupą, Wasze danie będzie pyszne i aromatyczne.

Cukinia jest delikatna w smaku, dlatego świetnie do niej pasują charakterne dodatki, takie jak orzeźwiająca mięta lub bazylia i ser pleśniowy. Jeśli macie ochotę, możecie dodatkowo dodać do zupy prażone nasiona lub rumiane grzanki.

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    2 min
    Cukinię myjemy, młodej nie obieramy. Kroimy w kosteczkę.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Szklimy na oliwie z dodatkiem szczypty kuminu.
  • Krok 3

    3 min
    Czosnek przeciskamy przez praskę lub kroimy w plasterki, dodajemy do cebulki i chwilę smażymy.
  • Krok 4

    5 min
    Dodajemy do cebulki cukinię, jeszcze chwilę podsmażamy.
  • Krok 5

    5 min
    Podlewamy warzywa 0,5 l wody, zagotowujemy.
  • Krok 6

    10 min
    W 0,3 l wody rozprowadzamy zawartość torebki z Zupą jarzynowa Nasza Specjalność Winiary, dodajemy do cukinii, gotujemy 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
  • Krok 7

    3 min
    Kawałek sera pleśniowego odkładamy do dekoracji, resztę przekładamy do garnka z zupą, dodajemy garść listków mięty, miksujemy na gładki krem. Doprawiamy sokiem z cytryny i w razie konieczności solą i pieprzem.
  • Krok 8

    2 min
    Zupę podajemy z kawałkami sera pleśniowego, dekorujemy listkami mięty.
Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą

Krok 1 z 8

Cukinię myjemy, młodej nie obieramy. Kroimy w kosteczkę.

Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą

Krok 2 z 8

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Szklimy na oliwie z dodatkiem szczypty kuminu.

Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą

Krok 3 z 8

Czosnek przeciskamy przez praskę lub kroimy w plasterki, dodajemy do cebulki i chwilę smażymy.

Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą

Krok 4 z 8

Dodajemy do cebulki cukinię, jeszcze chwilę podsmażamy.

Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą

Krok 5 z 8

Podlewamy warzywa 0,5 l wody, zagotowujemy.

Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą

Krok 6 z 8

W 0,3 l wody rozprowadzamy zawartość torebki z Zupą jarzynowa Nasza Specjalność Winiary, dodajemy do cukinii, gotujemy 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą

Krok 7 z 8

Kawałek sera pleśniowego odkładamy do dekoracji, resztę przekładamy do garnka z zupą, dodajemy garść listków mięty, miksujemy na gładki krem. Doprawiamy sokiem z cytryny i w razie konieczności solą i pieprzem.

Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą

Krok 8 z 8

Zupę podajemy z kawałkami sera pleśniowego, dekorujemy listkami mięty.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Tradycyjne danie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa cukiniowa z ryżem

    Zupa cukiniowa z ryżem

    27 min Łatwy
  • Wiosenna zupa brokułowa z serkiem topionym

    Wiosenna zupa brokułowa z serkiem topionym

    50 min
  • Zupa z cukinii i brokułów z dodatkiem batatów

    Zupa z cukinii i brokułów z dodatkiem batatów

    29 min Łatwy
  • Zupa warzywna z dynią i serem gorgonzola

    Zupa warzywna z dynią i serem gorgonzola

    38 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu