Po świętach czas na gotowanie bez marnowania i wykorzystanie tego, co jeszcze zostało w lodówce. Podpowiemy Ci, jak ograniczyć marnowanie jedzenia i zrobić pyszny obiad z kawałka świątecznego pasztetu. Sprawdź ten przepis. Nie będziesz żałować!
Wegetariański pasztet – jak go wykorzystać po świętach?
Na święta przygotowałaś(-łeś) dużo pysznych dań, ale Twoi bliscy nie dali rady wszystkiego zjeść? Dobrze to znamy, dlatego mamy wskazówkę, jak wykorzystać resztę pasztetu, która została po Wielkanocy. Co powiesz na kotlety z burakiem, soczewicą i bulionem WINIARY? Ich bazą będzie wegetariański pasztet z soczewicy (przepis na wege pasztet znajdziesz TUTAJ). Wystarczy, że połączysz go z upieczonymi lub ugotowanymi burakami, ziołami, jajkiem, bułką tartą, bulionem i przyprawami. A następnie zapanierujesz w płatkach owsianych i podsmażysz na odrobinie oleju.
Kotlety z buraka – szybki obiad dla całej rodziny
Przygotowanie kotletów z buraka i soczewicy zajmie Ci kilkanaście minut. To pomysł na ekspresowy obiad, który zrobisz z niedrogich składników. Gotowe kotleciki możesz podawać z ulubionymi dodatkami, np. sałatkami ze świeżych warzyw i sosami. Smacznego!
Komentarze 0