Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotleciki z płatków owsianych

0
42 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 szklanka
Płatki owsiane
0.5 l
Mleko
1 pęczek
Pietruszka
1 pęczek
Koperek
1 
Cebula
2 
Jajko
3 łyżek
Bułka tarta
1 trochę
Sól
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
14.08 g
Wartość energetyczna
286.67 kcal
Węglowodany
32.92 g
Tłuszcze
11.12 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

42 min
Krok 1
5 min
W garnku zagotować około 2,5 szklanki wody, wrzucić kostkę rosołową. Do gotującego bulionu dodać płatki owsiane. Gotować do spęcznienia, często mieszając.
Krok 2
5 min
Zestawić z ognia dodać odrobinę mleka, wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Krok 3
5 min
Cebulkę, koperek i pietruszkę drobno posiekać, dodać ostudzone płatki owsiane, wbić jajka, doprawić pieprzem, jarzynką i innymi przyprawami według uznania.
Krok 4
15 min
Wyrobić masę. Formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu na rumiany kolor.
Kotleciki z płatków owsianych

Krok 1 z 4

W garnku zagotować około 2,5 szklanki wody, wrzucić kostkę rosołową. Do gotującego bulionu dodać płatki owsiane. Gotować do spęcznienia, często mieszając.

Kotleciki z płatków owsianych

Krok 2 z 4

Zestawić z ognia dodać odrobinę mleka, wymieszać i odstawić do ostygnięcia.

Kotleciki z płatków owsianych

Krok 3 z 4

Cebulkę, koperek i pietruszkę drobno posiekać, dodać ostudzone płatki owsiane, wbić jajka, doprawić pieprzem, jarzynką i innymi przyprawami według uznania.

Kotleciki z płatków owsianych

Krok 4 z 4

Wyrobić masę. Formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu na rumiany kolor.

Kotleciki z płatków owsianych to świetny pomysł na wytrawną przekąskę. Jest ona przede wszystkim łatwa w wykonaniu. Wystarczy do gotującego się bulionu warzywnego WINIARY dodać płatki owsiane. Po ich napęcznieniu należy dodać resztę składników i smażyć do osiągnięcia rumianego koloru. Kotlety można przechowywać w pudełku i sięgnąć po nie w pracy lub szkole.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika