Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kompot z jabłek papierówek to orzeźwiająca uczta na letnie dni. Wykonanie to sprawa banalna! ;) Obierz i pokrój jabłka, a następnie przełóż do garnka z wodą i gotuj z cukrem oraz cynamonem. Tak powstały kompot możesz serwować na gorąco lub po wystudzeniu z listkiem świeżej mięty.
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Jabłka obieramy, usuwamy pestki i kroimy na małe kawałki.
Krok 2
10 min
Zalewamy ok 1,5 l wody i zagotowujemy
Krok 3
5 min
Do gotującego się kompotu dodajemy cukry i cynamon, mieszamy i gotujemy 5 minut.
Krok 1
z
3
Jabłka obieramy, usuwamy pestki i kroimy na małe kawałki.
Krok 2
z
3
Zalewamy ok 1,5 l wody i zagotowujemy
Krok 3
z
3
Do gotującego się kompotu dodajemy cukry i cynamon, mieszamy i gotujemy 5 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0