Kompot z jabłek i gruszek
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.69 g
Węglowodany
58.44 g
Tłuszcze
0.38 g
Wartość energetyczna
222.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Gruszki i jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć im gniazda nasienne.
Krok 2
5 min
Owoce pokroić w półplasterki, zalać wodą. Dodać do nich cukier i goździki, zagotować.
Krok 3
10 min
Gotować ok. 10 minut. Podawać na zimno lub na ciepło.
Masz ochotę na pyszny kompot do obiadu? Przyrządź go z owoców, które na pewno masz w kuchni! Kompot z jabłek i gruszek gotuj z dodatkiem goździków, dzięki czemu będzie jeszcze bardziej aromatyczny. Ilość cukru w kompocie możesz regulować w zależności od własnych preferencji. Gotowy kompot owocowy podawaj na ciepło lub na zimno.
Komentarze 0