Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masz ochotę na pyszny kompot do obiadu? Przyrządź go z owoców, które na pewno masz w kuchni! Kompot z jabłek i gruszek gotuj z dodatkiem goździków, dzięki czemu będzie jeszcze bardziej aromatyczny. Ilość cukru w kompocie możesz regulować w zależności od własnych preferencji. Gotowy kompot owocowy podawaj na ciepło lub na zimno.
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Gruszki i jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć im gniazda nasienne.
Krok 2
5 min
Owoce pokroić w półplasterki, zalać wodą. Dodać do nich cukier i goździki, zagotować.
Krok 3
10 min
Gotować ok. 10 minut. Podawać na zimno lub na ciepło.
Krok 1
z
3
Gruszki i jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć im gniazda nasienne.
Krok 2
z
3
Owoce pokroić w półplasterki, zalać wodą. Dodać do nich cukier i goździki, zagotować.
Krok 3
z
3
Gotować ok. 10 minut. Podawać na zimno lub na ciepło.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0