Kolorowy krem brokułowo-marchewkowy
67min
Łatwy
1 kostka
3
Marchewka
100 ml
Jogurt grecki
1 paczka
Zupa brokułowa Jak u Mamy WINIARY
100 ml
Jogurt grecki
1 trochę
Sól
1 łyżka
Pestki słonecznika
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
6.12 g
Węglowodany
8.91 g
Tłuszcze
4.63 g
Wartość energetyczna
100.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
67 min
Krok 1
10 min
Marchewki umyj, obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka i zalej 2 szklankami wody, a następnie rozpuść kostkę bulionową.
Krok 2
20 min
Gotuj pod przykryciem 20 minut.
Krok 3
10 min
Marchewkę zmiksuj i dodaj pół szklanki jogurtu. Dopraw do smaku.
Krok 4
20 min
Zawartość zupy brokułowej dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Krok 5
3 min
Po ugotowaniu dodaj pół szklanki jogurtu.
Krok 6
2 min
Do talerza wlej najpierw jedną zupę, a następnie drugą. Nie mieszaj.
Krok 7
2 min
Posyp zupę uprażonymi pestkami słonecznika.
Kolorowy krem brokułowo-marchewkowy ciekawie wygląda podany w jednym talerzu – nie mieszamy ze sobą kremu brokułowego i kremu marchewkowego po przelaniu do talerzy, tylko posypujemy dwukolorową i kontrastowo wyglądającą zupę pestkami słonecznika przed podaniem na stół. Krem brokułowo-marchewkowy jest gęsty dzięki użyciu jogurtu greckiego. Dla lepszego smaku polecamy użycie Zupy brokułowej Bukiet Warzyw WINIARY. Zupę krem z brokuł i marchewki podajemy z grzankami.
Komentarze 0