Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kokosanki

0
63 min
Łatwy

Składniki

-
30 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
3 
Białko
200 g
Wiórki kokosowe
1 szklanka
Cukier puder
1 łyżka
Mąka ziemniaczana

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
0.88 g
Wartość energetyczna
72.85 kcal
Tłuszcze
9.96 g
Węglowodany
2.82 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

63 min
Krok 1
10 min
Białka ubic na sztywno. Gdy będą już gotowe, dodać stopniowo cukier i cukier waniliowy Winiary. Cały czas ubijać.
Krok 2
3 min
Na końcu dodać wiórki kokosowe i wymieszać masę drewnianą łyżką lub silikonową łopatką.
Krok 3
10 min
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kokosanki nakładać łyżką na blachę w regularnych odstępach.
Krok 4
40 min
Piekarnik rozgrzać do 140 st. C. Wstawić ciastka i piec ok. 40 minut w zależności od ilości kokosanek.
Kokosanki

Krok 1 z 4

Białka ubic na sztywno. Gdy będą już gotowe, dodać stopniowo cukier i cukier waniliowy Winiary. Cały czas ubijać.

Kokosanki

Krok 2 z 4

Na końcu dodać wiórki kokosowe i wymieszać masę drewnianą łyżką lub silikonową łopatką.

Kokosanki

Krok 3 z 4

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kokosanki nakładać łyżką na blachę w regularnych odstępach.

Kokosanki

Krok 4 z 4

Piekarnik rozgrzać do 140 st. C. Wstawić ciastka i piec ok. 40 minut w zależności od ilości kokosanek.

Piekąc różne ciasta, często zostają nam białka jaj. Warto zamrozić je i skorzystać z nich np. podczas robienia słynnych kokosanek. Do białek wystarczy dodać Cukier wanilinowy WINIARY i wiórki kokosowe, a następnie upiec ciasteczka. Kokosanki przyrządzisz bardzo szybko, bo nie trzeba ich zagniatać.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika