Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekąc różne ciasta, często zostają nam białka jaj. Warto zamrozić je i skorzystać z nich np. podczas robienia słynnych kokosanek. Do białek wystarczy dodać Cukier wanilinowy WINIARY i wiórki kokosowe, a następnie upiec ciasteczka. Kokosanki przyrządzisz bardzo szybko, bo nie trzeba ich zagniatać.
Przygotowanie
63 min
Krok 1
10 min
Białka ubic na sztywno. Gdy będą już gotowe, dodać stopniowo cukier i cukier waniliowy Winiary. Cały czas ubijać.
Krok 2
3 min
Na końcu dodać wiórki kokosowe i wymieszać masę drewnianą łyżką lub silikonową łopatką.
Krok 3
10 min
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kokosanki nakładać łyżką na blachę w regularnych odstępach.
Krok 4
40 min
Piekarnik rozgrzać do 140 st. C. Wstawić ciastka i piec ok. 40 minut w zależności od ilości kokosanek.
Krok 1
z
4
Białka ubic na sztywno. Gdy będą już gotowe, dodać stopniowo cukier i cukier waniliowy Winiary. Cały czas ubijać.
Krok 2
z
4
Na końcu dodać wiórki kokosowe i wymieszać masę drewnianą łyżką lub silikonową łopatką.
Krok 3
z
4
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kokosanki nakładać łyżką na blachę w regularnych odstępach.
Krok 4
z
4
Piekarnik rozgrzać do 140 st. C. Wstawić ciastka i piec ok. 40 minut w zależności od ilości kokosanek.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
O
Ola
Bardzo prosty i bardzo fajny przepis. Moje dzieci bardzo lubią te kokosanki :)
Komentarze 1