Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Klopsy na parze gotowane

(0)
50min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Konczi
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400  g
Mięso mielone wieprzowe
1 
Jajko
1  łyżka
Mąka ziemniaczana
1  łyżeczka
Sos sojowy
0.5  pęczek
Szczypiorek
5  gałązek
Pietruszka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
19.17 g
Węglowodany
5.83 g
Tłuszcze
22.45 g
Wartość energetyczna
306.37 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
10 min
Do miski przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, dodajemy mąkę i wyrabiamy masę
Krok 2
5 min
Natkę oraz szczypiorek siekamy
Krok 3
3 min
Do masy mięsnej dodajemy zieleninę oraz doprawiamy sola i pieprzem
Krok 4
5 min
Z masy formujemy klopsiki o średnicy około 3 cm
Krok 5
20 min
Układamy klopsiki w parowarze i gotujemy około 15-20 minut
Klopsy na parze gotowane

Krok 1 z 5

Do miski przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, dodajemy mąkę i wyrabiamy masę

Klopsy na parze gotowane

Krok 2 z 5

Natkę oraz szczypiorek siekamy

Klopsy na parze gotowane

Krok 3 z 5

Do masy mięsnej dodajemy zieleninę oraz doprawiamy sola i pieprzem

Klopsy na parze gotowane

Krok 4 z 5

Z masy formujemy klopsiki o średnicy około 3 cm

Klopsy na parze gotowane

Krok 5 z 5

Układamy klopsiki w parowarze i gotujemy około 15-20 minut

Klopsy gotowane na parze to przepis na udany niedzielny obiad. Za sprawą gotowania na parze, klopsy są niezwykle delikatne i niemal rozpływają się w ustach. Sprawdź, jak obrobić mięso wieprzowe mielone, by zyskać smaczny posiłek. Klopsy wieprzowe możesz podawać z sosem w towarzystwie ziemniaków lub kaszy. Mogą być również serwowane bez dodatków.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

40 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
40 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
19.2g / 26%
Węglowodany
5.8g / 7%
Tłuszcze
22.5g / 66%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha