Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Klopsy na parze gotowane

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Mięso mielone wieprzowe
1 
Jajko
1 łyżka
Mąka ziemniaczana
1 łyżeczka
Sos sojowy
0.5 pęczek
Szczypiorek
5 gałązek
Pietruszka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
5.83 g
Wartość energetyczna
306.37 kcal
Tłuszcze
22.45 g
Białko
19.17 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
10 min
Do miski przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, dodajemy mąkę i wyrabiamy masę
Krok 2
5 min
Natkę oraz szczypiorek siekamy
Krok 3
3 min
Do masy mięsnej dodajemy zieleninę oraz doprawiamy sola i pieprzem
Krok 4
5 min
Z masy formujemy klopsiki o średnicy około 3 cm
Krok 5
20 min
Układamy klopsiki w parowarze i gotujemy około 15-20 minut
Klopsy na parze gotowane

Krok 1 z 5

Do miski przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, dodajemy mąkę i wyrabiamy masę

Klopsy na parze gotowane

Krok 2 z 5

Natkę oraz szczypiorek siekamy

Klopsy na parze gotowane

Krok 3 z 5

Do masy mięsnej dodajemy zieleninę oraz doprawiamy sola i pieprzem

Klopsy na parze gotowane

Krok 4 z 5

Z masy formujemy klopsiki o średnicy około 3 cm

Klopsy na parze gotowane

Krok 5 z 5

Układamy klopsiki w parowarze i gotujemy około 15-20 minut

Klopsy gotowane na parze to przepis na udany niedzielny obiad. Za sprawą gotowania na parze, klopsy są niezwykle delikatne i niemal rozpływają się w ustach. Sprawdź, jak obrobić mięso wieprzowe mielone, by zyskać smaczny posiłek. Klopsy wieprzowe możesz podawać z sosem w towarzystwie ziemniaków lub kaszy. Mogą być również serwowane bez dodatków.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika