Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Klops z jajkiem

0
94 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
800 g
Szynka mielona
4 
Jajko
4 łyżek
Bułka tarta
1 łyżka
Musztarda
3 
Jajko
1 trochę
Masło
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
18.53 g
Węglowodany
6.87 g
Tłuszcze
36.63 g
Wartość energetyczna
433.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

94 min
Krok 1
10 min
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Mięso połącz z jajkami, bułką tartą i cebulą.
Krok 2
5 min
Dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, pieprzem i musztardą. Dokładnie wyrób.
Krok 3
8 min
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 4
7 min
Jajko obierz. Masę mięsną uformuj w prostokąt, rozłóż wzdłuż jajka i zwiń w rulon.
Krok 5
3 min
Naczynie do zapiekania posmaruj tłuszczem i przełóż mięso.
Krok 6
60 min
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Wstaw mięso. Piecz 60 minut.
Krok 7
1 min
Mięso podaj na zimno z Sosem chrzanowym WINIARY.
Klops z jajkiem

Krok 1 z 7

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Mięso połącz z jajkami, bułką tartą i cebulą.

Klops z jajkiem

Krok 2 z 7

Dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, pieprzem i musztardą. Dokładnie wyrób.

Klops z jajkiem

Krok 3 z 7

Jajka ugotuj na twardo.

Klops z jajkiem

Krok 4 z 7

Jajko obierz. Masę mięsną uformuj w prostokąt, rozłóż wzdłuż jajka i zwiń w rulon.

Klops z jajkiem

Krok 5 z 7

Naczynie do zapiekania posmaruj tłuszczem i przełóż mięso.

Klops z jajkiem

Krok 6 z 7

Piekarnik rozgrzej do 200°C. Wstaw mięso. Piecz 60 minut.

Klops z jajkiem

Krok 7 z 7

Mięso podaj na zimno z Sosem chrzanowym WINIARY.

Apetyczna i dekoracyjna przekąska - pieczony klops z jajkiem na twardo, doprawiony cebulą, musztardą oraz Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Smakuje wspaniale, podany na zimno na liściach sałaty, z chrupiącą bagietką oraz Sosem chrzanowym WINIARY. Doskonały jako przekąska na małe i duże okazje – od domowego lunchu po rodzinne przyjęcie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika