Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Klops z jajkiem

Klops z jajkiem

(1)
1 godz 34 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
1  słoik
Sos chrzanowy WINIARY
1 
Cebula
800  g
Szynka mielona
4 
Jajko
4  łyżek
Bułka tarta
1  łyżka
Musztarda
3 
Jajko
trochę
Masło
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
18.53 g
Węglowodany
6.87 g
Tłuszcze
36.63 g
Wartość energetyczna
433.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Apetyczna i dekoracyjna przekąska - pieczony klops z jajkiem na twardo, doprawiony cebulą, musztardą oraz Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Smakuje wspaniale, podany na zimno na liściach sałaty, z chrupiącą bagietką oraz Sosem chrzanowym WINIARY. Doskonały jako przekąska na małe i duże okazje – od domowego lunchu po rodzinne przyjęcie.

Przygotowanie

94 min
  • Krok 1

    10 min
    Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Mięso połącz z jajkami, bułką tartą i cebulą.
  • Krok 2

    5 min
    Dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, pieprzem i musztardą. Dokładnie wyrób.
  • Krok 3

    8 min
    Jajka ugotuj na twardo.
  • Krok 4

    7 min
    Jajko obierz. Masę mięsną uformuj w prostokąt, rozłóż wzdłuż jajka i zwiń w rulon.
  • Krok 5

    3 min
    Naczynie do zapiekania posmaruj tłuszczem i przełóż mięso.
  • Krok 6

    60 min
    Piekarnik rozgrzej do 200°C. Wstaw mięso. Piecz 60 minut.
  • Krok 7

    1 min
    Mięso podaj na zimno z Sosem chrzanowym WINIARY.
Klops z jajkiem

Krok 1 z 7

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Mięso połącz z jajkami, bułką tartą i cebulą.

Klops z jajkiem

Krok 2 z 7

Dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, pieprzem i musztardą. Dokładnie wyrób.

Klops z jajkiem

Krok 3 z 7

Jajka ugotuj na twardo.

Klops z jajkiem

Krok 4 z 7

Jajko obierz. Masę mięsną uformuj w prostokąt, rozłóż wzdłuż jajka i zwiń w rulon.

Klops z jajkiem

Krok 5 z 7

Naczynie do zapiekania posmaruj tłuszczem i przełóż mięso.

Klops z jajkiem

Krok 6 z 7

Piekarnik rozgrzej do 200°C. Wstaw mięso. Piecz 60 minut.

Klops z jajkiem

Krok 7 z 7

Mięso podaj na zimno z Sosem chrzanowym WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Impreza
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Przekąski
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Wielkanoc
  • Z jajkami
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasztet domowy

    Pasztet domowy

    2 godz 15 min Średni
  • Wegetariański pasztet z kaszy gryczanej i soczewicy

    Wegetariański pasztet z kaszy gryczanej i soczewicy

    1 godz 53 min Łatwy
  • Pieczeń rzymska z jajkiem

    Pieczeń rzymska z jajkiem

    1 godz 35 min Łatwy
  • Świąteczna pieczeń z jajkiem

    Świąteczna pieczeń z jajkiem

    1 godz 35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu