Klops z jajkiem
1 godz 34 min
Łatwy
1
słoik
Sos chrzanowy WINIARY
1
Cebula
800
g
Szynka mielona
4
Jajko
4
łyżek
Bułka tarta
1
łyżka
Musztarda
3
Jajko
trochę
Masło
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
18.53 g
Węglowodany
6.87 g
Tłuszcze
36.63 g
Wartość energetyczna
433.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
94 min
Krok 1
10 min
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Mięso połącz z jajkami, bułką tartą i cebulą.
Krok 2
5 min
Dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, pieprzem i musztardą. Dokładnie wyrób.
Krok 3
8 min
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 4
7 min
Jajko obierz. Masę mięsną uformuj w prostokąt, rozłóż wzdłuż jajka i zwiń w rulon.
Krok 5
3 min
Naczynie do zapiekania posmaruj tłuszczem i przełóż mięso.
Krok 6
60 min
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Wstaw mięso. Piecz 60 minut.
Krok 7
1 min
Mięso podaj na zimno z Sosem chrzanowym WINIARY.
Apetyczna i dekoracyjna przekąska - pieczony klops z jajkiem na twardo, doprawiony cebulą, musztardą oraz Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Smakuje wspaniale, podany na zimno na liściach sałaty, z chrupiącą bagietką oraz Sosem chrzanowym WINIARY. Doskonały jako przekąska na małe i duże okazje – od domowego lunchu po rodzinne przyjęcie.
Komentarze 0