Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Apetyczna i dekoracyjna przekąska - pieczony klops zjajkiem na twardo, doprawiony cebulą, musztardą oraz Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Smakuje wspaniale, podany na zimno na liściach sałaty, z chrupiącą bagietką oraz Sosem chrzanowym WINIARY. Doskonały jako przekąska na małe i duże okazje – od domowego lunchu po rodzinne przyjęcie.
Przygotowanie
94 min
Krok 1
10 min
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Mięso połącz z jajkami, bułką tartą i cebulą.
Krok 2
5 min
Dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, pieprzem i musztardą. Dokładnie wyrób.
Krok 3
8 min
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 4
7 min
Jajko obierz. Masę mięsną uformuj w prostokąt, rozłóż wzdłuż jajka i zwiń w rulon.
Krok 5
3 min
Naczynie do zapiekania posmaruj tłuszczem i przełóż mięso.
Krok 6
60 min
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Wstaw mięso. Piecz 60 minut.
Krok 7
1 min
Mięso podaj na zimno z Sosem chrzanowym WINIARY.
Krok 1
z
7
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Mięso połącz z jajkami, bułką tartą i cebulą.
Krok 2
z
7
Dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, pieprzem i musztardą. Dokładnie wyrób.
Krok 3
z
7
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 4
z
7
Jajko obierz. Masę mięsną uformuj w prostokąt, rozłóż wzdłuż jajka i zwiń w rulon.
Krok 5
z
7
Naczynie do zapiekania posmaruj tłuszczem i przełóż mięso.
Krok 6
z
7
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Wstaw mięso. Piecz 60 minut.
Krok 7
z
7
Mięso podaj na zimno z Sosem chrzanowym WINIARY.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0