Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Klops wieprzowy na zimno
Dodaj do CookBook

Klops wieprzowy na zimno

(0)
1 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Oliwa z oliwek
1 
Cebula
3  ząbków
Czosnek
14  plastrów
Boczek wędzony
1  szklanka
Bułka tarta
0.25  szklanka
Mleko
2  łyżek
Rozmaryn
2  łyżek
Musztarda
2 
Jajko
800  g
Mięso mielone wieprzowe
trochę
Sos tatarski WINIARY
trochę
Pieprz i sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
17.2 g
Wartość energetyczna
456 kcal
Tłuszcze
27.6 g
Białko
34.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Klops wieprzowy na zimno to doskonały pomysł na mięso do obiadu, podawane np. z ziemniakami i z Sosem tatarskim WINIARY lub jako dodatek do kanapek na śniadanie lub na kolację. Wieprzowina zapieczona razem z plastrami boczku nabierze wyjątkowego aromatu, nie wyschnie podczas pieczenia, a dodatkowo zyska chrupiącą skórkę na wierzchu. Klops wieprzowy możesz śmiało przechowywać w lodówce, w końcu i tak podajesz go na zimno!

Przygotowanie

90 min
  • Krok 1

    10 min
    Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek przez 5–7 minut (aż nabiorą złocistego koloru). Ostudź.
  • Krok 2

    5 min
    Prostokątną keksówkę wyłóż plastrami boczku (zostaw kilka na wierzch).
  • Krok 3

    5 min
    Do dużej miski wsyp bułkę tartą, wlej mleko i odstaw na 5 minut.
  • Krok 4

    4 min
    Następnie dodaj usmażoną cebulę, rozmaryn, musztardę, jajka i mięso. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
  • Krok 5

    5 min
    Przełóż masę do przygotowanej keksówki i dociskając mięso, przykryj z wierzchu pozostałymi plasterkami boczku.
  • Krok 6

    60 min
    Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 60 minut. Podawaj na zimno z Sosem tatarskim WINIARY.
Klops wieprzowy na zimno

Krok 1 z 6

Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek przez 5–7 minut (aż nabiorą złocistego koloru). Ostudź.

Klops wieprzowy na zimno

Krok 2 z 6

Prostokątną keksówkę wyłóż plastrami boczku (zostaw kilka na wierzch).

Klops wieprzowy na zimno

Krok 3 z 6

Do dużej miski wsyp bułkę tartą, wlej mleko i odstaw na 5 minut.

Klops wieprzowy na zimno

Krok 4 z 6

Następnie dodaj usmażoną cebulę, rozmaryn, musztardę, jajka i mięso. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.

Klops wieprzowy na zimno

Krok 5 z 6

Przełóż masę do przygotowanej keksówki i dociskając mięso, przykryj z wierzchu pozostałymi plasterkami boczku.

Klops wieprzowy na zimno

Krok 6 z 6

Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 60 minut. Podawaj na zimno z Sosem tatarskim WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia brytyjska
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Przekąska
  • Przekąski
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pomidorowe pęczotto z soczewicą i klopsikami z oliwkowym środkiem :)

    Pomidorowe pęczotto z soczewicą i klopsikami z oliwkowym środkiem :)

    50 min Łatwy
  • Zupa krem z pora z klopsikami z jajek

    Zupa krem z pora z klopsikami z jajek

    1 godz 12 min Średni
  • Klopsy z kaszy jaglanej (pulpety)

    Klopsy z kaszy jaglanej (pulpety)

    47 min Łatwy
  • Bagietka z klopsami

    Bagietka z klopsami

    15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu