Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kisiel o niesamowitym i nietypowym smaku – dla wszystkich fanów kawy. Przygotowanie jest krótkie i łatwe i nawet początkujący kucharze powinni dać sobie radę ze zrobieniem tego deseru. Pomysł świetny na letnie popołudnia. Smacznego!
Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gorącego mleka wlać kawę, wymieszać.
Krok 4
z
6
Do gotującego się kawowego mleka powoli wlewać rozmieszaną w mleku mąkę i cały czas mieszać.
Krok 5
z
6
Gotować na małym ogniu, cały czas mieszając, aż kisiel zgęstnieje.
Krok 6
z
6
Gotowy kisiel podzielić na porcje. Podawać z waniliową bitą śmietaną.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0