Kisiel kawowy
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
6.53 g
Węglowodany
33.41 g
Tłuszcze
6.36 g
Wartość energetyczna
213.14 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
6 min
Kawę zalać 1/3 szklanki wrzątku, przykryć, zaparzać 5 minut, przecedzić przez sitko.
Krok 2
2 min
W połówce szklanki mleka rozmieszać mąkę.
Krok 3
5 min
Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gorącego mleka wlać kawę, wymieszać.
Krok 4
5 min
Do gotującego się kawowego mleka powoli wlewać rozmieszaną w mleku mąkę i cały czas mieszać.
Krok 5
7 min
Gotować na małym ogniu, cały czas mieszając, aż kisiel zgęstnieje.
Krok 6
5 min
Gotowy kisiel podzielić na porcje. Podawać z waniliową bitą śmietaną.
Kisiel o niesamowitym i nietypowym smaku – dla wszystkich fanów kawy. Przygotowanie jest krótkie i łatwe i nawet początkujący kucharze powinni dać sobie radę ze zrobieniem tego deseru. Pomysł świetny na letnie popołudnia. Smacznego!
Komentarze 0