Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kaszotto buraczkowe z dodatkiem wędzonego pstrąga

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Kaszotto Buraczkowe WINIARY
20 g
Masło
2 płaskich łyżek
Ser grana padano
1 trochę
Sok z cytryny
1 trochę
Sól
1 
Wędzony pstrąg
1 paczka
Jogurt naturalny
1 
Chrzan tarty
1 
Cytryna
1 pęczek
Szczypiorek
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
8.2 g
Wartość energetyczna
140.77 kcal
Białko
3.71 g
Węglowodany
13.72 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Zetrzyj chrzan do miski. Pokrop go cytryną. Wymieszaj z jogurtem i dopraw solą do smaku.
Krok 2
10 min
Posiekaj drobno szczypiorek. Wytnij filety z pstrąga i oczyść je z ości, a następnie podziel filety na małe kawałeczki.
Krok 3
20 min
Ugotuj Kaszotto według instrukcji podanej na opakowaniu. Dodaj masło, 2 łyżki startego sera grana padano i kilka kropli cytryny do smaku. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
5 min
Serwuj Kaszotto na płaskim talerzu. Na kaszy ułóż kilka kawałków wędzonej ryby oraz łyżkę jogurtu z chrzanem, zetrzyj skórkę z cytryny bezpośrednio nad talerzem. Posyp szczypiorkiem i skrop oliwą/olejem.
Kaszotto buraczkowe z dodatkiem wędzonego pstrąga

Krok 1 z 4

Zetrzyj chrzan do miski. Pokrop go cytryną. Wymieszaj z jogurtem i dopraw solą do smaku.

Kaszotto buraczkowe z dodatkiem wędzonego pstrąga

Krok 2 z 4

Posiekaj drobno szczypiorek. Wytnij filety z pstrąga i oczyść je z ości, a następnie podziel filety na małe kawałeczki.

Kaszotto buraczkowe z dodatkiem wędzonego pstrąga

Krok 3 z 4

Ugotuj Kaszotto według instrukcji podanej na opakowaniu. Dodaj masło, 2 łyżki startego sera grana padano i kilka kropli cytryny do smaku. Dopraw solą i pieprzem.

Kaszotto buraczkowe z dodatkiem wędzonego pstrąga

Krok 4 z 4

Serwuj Kaszotto na płaskim talerzu. Na kaszy ułóż kilka kawałków wędzonej ryby oraz łyżkę jogurtu z chrzanem, zetrzyj skórkę z cytryny bezpośrednio nad talerzem. Posyp szczypiorkiem i skrop oliwą/olejem.

Kaszotto buraczkowe z dodatkiem wędzonego pstrąga to propozycja na pyszne wielkanocne danie. Bazą dla całej potrawy jest Kaszotto Buraczkowe, które wzbogacisz dodatkiem aromatycznej ryby oraz sosu jogurtowo-chrzanowego. Smakowite połączenie buraka, wędzonego pstrąga i sosu chrzanowego na pewno posmakuje wielkanocnym biesiadnikom.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika