Kaszotto borowikowe z piersią z kurczaka i gremolatą
1 godz 5 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
24.97 g
Węglowodany
12.1 g
Tłuszcze
5.53 g
Wartość energetyczna
198.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
65 min
Krok 1
10 min
Na patelnię wlej warstwę wody ok 3-4 cm. Dodaj połówki cytryny, liść laurowy, 2 gałązki tymianku, lekko zgnieciony czosnek, sól i pieprz. Doprowadź wodę do wrzenia i do w/w składników dołóż piersi z kurczaka.
Krok 2
5 min
Gotuj przez 5 minut na średnim ogniu i odstaw patelnię z piersiami kurczaka na 10 min.
Krok 3
10 min
Po tym czasie wyciągnij mięso, poszarp je na kawałki i przełóż do miski. Dopraw jeszcze solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj z łyżką oliwy z oliwek. Odstaw.
Krok 4
10 min
Posiekaj drobno listki natki pietruszki, zetrzyj skórki cytryny i ząbek czosnku, wymieszaj te składniki z oliwą z oliwek. Pokrój cienkie plasterki sera grana padano za pomocą obieraczki do warzyw.
Krok 5
30 min
Ugotuj kaszotto borowikowe wg instrukcji podanej na opakowaniu. Przełóż na talerz, ułóż kawałki rwanego kurczaka, łyżkę gremolaty i kilka pasków sera grana padano.
Kaszotto borowikowe z piersią z kurczaka i gremolatą to doskonałe połączenie klasyki oraz wyśmienitego smaku. To niebanalna, lecz prosta do wykonania potrawa, której podstawę stanowi baza Kaszotto Borowikowe WINIARY które doskonale sprawdzi się jako główne danie każdego dnia. Uzupełnieniem kaszy, jest soczysta pierś z kurczaka a wykończenie, tworzy łyżka gremolaty, której aromatyczny zapach skusi każdego!
Komentarze 0