Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kaszotto borowikowe z piersią z kurczaka i gremolatą

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Kaszotto Borowikowe WINIARY
2 
Pierś z kurczaka
1 liść
Liść laurowy
1 gałązka
Tymianek
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 pęczek
Pietruszka
1 
Cytryna
1 ząbek
Czosnek
1 trochę
Ser grana padano
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
12.1 g
Wartość energetyczna
198.99 kcal
Białko
24.97 g
Tłuszcze
5.53 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
10 min
Na patelnię wlej warstwę wody ok 3-4 cm. Dodaj połówki cytryny, liść laurowy, 2 gałązki tymianku, lekko zgnieciony czosnek, sól i pieprz. Doprowadź wodę do wrzenia i do w/w składników dołóż piersi z kurczaka.
Krok 2
5 min
Gotuj przez 5 minut na średnim ogniu i odstaw patelnię z piersiami kurczaka na 10 min.
Krok 3
10 min
Po tym czasie wyciągnij mięso, poszarp je na kawałki i przełóż do miski. Dopraw jeszcze solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj z łyżką oliwy z oliwek. Odstaw.
Krok 4
10 min
Posiekaj drobno listki natki pietruszki, zetrzyj skórki cytryny i ząbek czosnku, wymieszaj te składniki z oliwą z oliwek. Pokrój cienkie plasterki sera grana padano za pomocą obieraczki do warzyw.
Krok 5
30 min
Ugotuj kaszotto borowikowe wg instrukcji podanej na opakowaniu. Przełóż na talerz, ułóż kawałki rwanego kurczaka, łyżkę gremolaty i kilka pasków sera grana padano.
Kaszotto borowikowe z piersią z kurczaka i gremolatą

Krok 1 z 5

Na patelnię wlej warstwę wody ok 3-4 cm. Dodaj połówki cytryny, liść laurowy, 2 gałązki tymianku, lekko zgnieciony czosnek, sól i pieprz. Doprowadź wodę do wrzenia i do w/w składników dołóż piersi z kurczaka.

Kaszotto borowikowe z piersią z kurczaka i gremolatą

Krok 2 z 5

Gotuj przez 5 minut na średnim ogniu i odstaw patelnię z piersiami kurczaka na 10 min.

Kaszotto borowikowe z piersią z kurczaka i gremolatą

Krok 3 z 5

Po tym czasie wyciągnij mięso, poszarp je na kawałki i przełóż do miski. Dopraw jeszcze solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj z łyżką oliwy z oliwek. Odstaw.

Kaszotto borowikowe z piersią z kurczaka i gremolatą

Krok 4 z 5

Posiekaj drobno listki natki pietruszki, zetrzyj skórki cytryny i ząbek czosnku, wymieszaj te składniki z oliwą z oliwek. Pokrój cienkie plasterki sera grana padano za pomocą obieraczki do warzyw.

Kaszotto borowikowe z piersią z kurczaka i gremolatą

Krok 5 z 5

Ugotuj kaszotto borowikowe wg instrukcji podanej na opakowaniu. Przełóż na talerz, ułóż kawałki rwanego kurczaka, łyżkę gremolaty i kilka pasków sera grana padano.

Kaszotto borowikowe z piersią z kurczaka i gremolatą to doskonałe połączenie klasyki oraz wyśmienitego smaku. To niebanalna, lecz prosta do wykonania potrawa, której podstawę stanowi baza Kaszotto Borowikowe WINIARY które doskonale sprawdzi się jako główne danie każdego dnia. Uzupełnieniem kaszy, jest soczysta pierś z kurczaka a wykończenie, tworzy łyżka gremolaty, której aromatyczny zapach skusi każdego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika