Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ponadczasowy przysmak kuchni polskiej: kasza z sosem grzybowym z pieczarkami i mięsem. Do przygotowania dania z kaszą użyjemy dwóch rodzajów kaszy: gryczanej i jęczmiennej, dzięki czemu smak potrawy będzie bardziej urozmaicony.
Idealny sos grzybowy powstanie z połączenia Sosu grzybowego Na Każdy Dzień WINIARY i Bulionu z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY, w którym wcześniej dusimy pieczarki z cebulą. Kaszę z grzybami doprawiamy pieprzem i obficie posypujemy natką pietruszki. Podajemy z surówką z kiszonej kapusty, kiszonymi ogórkami lub mizerią.
Cebulę i pieczarki obierz i pokrój w plastry. Podsmaż na maśle i oleju.
Krok 2
10 min
Dodaj kostkę bulionową i duś do odparowania płynu.
Krok 3
5 min
Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 400 ml zimnej wody i wymieszaj z pieczarkami. (Możesz też dodać wcześniej ugotowane kawałki mięsa do sosu)
Krok 4
5 min
Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Dodaj natkę pietruszki, dopraw pieprzem.
Krok 5
20 min
Kasze ugotuj razem w posolonej wodzie z dodatkiem masła. Wyłóż na półmisek i polej sosem.
Krok 1
z
5
Cebulę i pieczarki obierz i pokrój w plastry. Podsmaż na maśle i oleju.
Krok 2
z
5
Dodaj kostkę bulionową i duś do odparowania płynu.
Krok 3
z
5
Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 400 ml zimnej wody i wymieszaj z pieczarkami. (Możesz też dodać wcześniej ugotowane kawałki mięsa do sosu)
Krok 4
z
5
Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Dodaj natkę pietruszki, dopraw pieprzem.
Krok 5
z
5
Kasze ugotuj razem w posolonej wodzie z dodatkiem masła. Wyłóż na półmisek i polej sosem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0