Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyte i osuszone mięso natrzyj solą, pieprzem i kolendrą.
Odstaw na 2 godziny do lodówki.
Po tym czasie obsmaż z każdej strony na rozgrzanym smalcu.
Odciśnij i drobno posiekaj kapustę.
Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż część kapusty, na to mięso, i resztę kapusty.
Zalej sokiem z ananasa i obłóż jego kawałkami.
Piecz pod przykryciem 2 godziny w temp. 180 st.C.
Obierz ziemniaki, zalej je mlekiem z wodą w proporcji 1:1, posól, dodaj nieobrany czosnek.
Gotuj do miękkości.
Podawaj posypane z koperkiem.