Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Karkówka w ketchupie

0
222 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 butelka
Ketchup łagodny WINIARY
1 kg
Karkówka
1 łyżeczka
Słodka papryka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
33.18 g
Węglowodany
22.38 g
Tłuszcze
10.12 g
Wartość energetyczna
328.16 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

222 min
Krok 1
10 min
Karkówkę opłukać, osuszyć i pokroić na plastry grubości 1-1,5 cm. Posypać przyprawami i polać równomiernie ketchupem.
Krok 2
120 min
Przykryć i odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 godziny.
Krok 3
90 min
Po tym czasie karkówkę przełożyć do naczynia żaroodpornego. Przykryć i wstawić do piekarnika. Piec 1,5 godziny w 220 stopniach.
Krok 4
2 min
Około 15-20 minut przed końcem karkówkę odkryć i dalej piec już bez przykrywania, aby trochę się przyrumieniła.
Karkówka w ketchupie

Krok 1 z 4

Karkówkę opłukać, osuszyć i pokroić na plastry grubości 1-1,5 cm. Posypać przyprawami i polać równomiernie ketchupem.

Karkówka w ketchupie

Krok 2 z 4

Przykryć i odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 godziny.

Karkówka w ketchupie

Krok 3 z 4

Po tym czasie karkówkę przełożyć do naczynia żaroodpornego. Przykryć i wstawić do piekarnika. Piec 1,5 godziny w 220 stopniach.

Karkówka w ketchupie

Krok 4 z 4

Około 15-20 minut przed końcem karkówkę odkryć i dalej piec już bez przykrywania, aby trochę się przyrumieniła.

Karkówka może być przyrządzana na wiele sposobów, jednak zawsze warto skupić się na jej aromacie, który zawdzięcza się odpowiednio dobranym przyprawom. Dziś proponujemy karkówkę w ketchupie. Obficie polane mięso Ketchupem łagodnym WINIARY należy odłożyć na kilka godzin, by smaki mogły się przeniknąć. Lekko przyrumieniona karkówka jest świetnym pomysłem na każdy rodzinny obiad.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika