Karkówka po meksykańsku
46min
Łatwy
1 trochę
6 łyżek
4
Karkówka
2 łyżek
Olej
3 ząbków
Czosnek
1 łyżka
Sok z cytryny
0.5 łyżeczka
Chili
.
Wartości odżywcze
Białko
49.16 g
Węglowodany
2.44 g
Tłuszcze
25.01 g
Wartość energetyczna
443.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
46 min
Krok 1
2 min
Obierz czosnek.
Krok 2
3 min
Wymieszaj wszystkie składniki marynaty.
Krok 3
5 min
Mięso delikatnie natnij w kratkę i posmaruj marynatą.
Krok 4
15 min
Pozostaw na 15 minut.
Krok 5
20 min
Układaj na ruszcie i piecz przez około 10 minut z każdej strony.
Krok 6
1 min
Podawaj z Sosem tatarskim.
Grillowana karkówka po meksykańsku w pikantnej marynacie z Maggi, przyprawy Ziarenka Smaku, czosnku, oleju, cytryny i ostrej papryki. Bardzo prosta i szybka, bo (łącznie z marynowaniem) gotowa w pół godziny. Przepyszna z sosem tatarskim i świeżą bagietką lub pieczonymi ziemniakami.
Komentarze 0