Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kapusta włoska z grzybami
Dodaj do CookBook

Kapusta włoska z grzybami

(1)
1 godz 10 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Bulion grzybowy z borowikami WINIARY
1  paczka
Zupa borowikowa Szlachetne Smaki WINIARY
500  g
Kapusta włoska
1  kg
Prawdziwek
1 
Cebula
1  łyżka
Masło
2  łyżek
Natka pietruszki
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
17.7 g
Wartość energetyczna
170.2 kcal
Tłuszcze
4.9 g
Białko
16.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję


Jesienny obiad po grzybobraniu, czyli kapusta włoska z grzybami leśnymi (najlepsze będą podgrzybki lub prawdziwki), duszona w aromatycznym sosie z Bulionu z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY z dodatkiem Zupy borowikowej WINIARY. Całość posypujemy natką pietruszki i podajemy z gotowanymi ziemniakami.

Przygotowanie

70 min
  • Krok 1

    5 min
    Kapustę umyj i pokrój w kostkę.
  • Krok 2

    5 min
    Zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut. Odsącz.
  • Krok 3

    15 min
    Grzyby oczyść i pokrój, ugotuj w posolonej wodzie. Odsącz.
  • Krok 4

    5 min
    Cebule obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle.
  • Krok 5

    5 min
    Dodaj grzyby i smaż razem przez chwilę.
  • Krok 6

    3 min
    W międzyczasie rozpuść kostkę Bulionu w 0,5 l wrzącej wody. Podlej bulionem grzyby i cebulę.
  • Krok 7

    15 min
    Dodaj kapustę i gotuj do miękkości.
  • Krok 8

    5 min
    Zawartość Zupy borowikowej rozprowadź w 1 szklance zimnej wody i wymieszaj z zawartością garnka.
  • Krok 9

    10 min
    Gotuj jeszcze przez 10 minut.
  • Krok 10

    2 min
    Dopraw pieprzem. Dodaj natkę pietruszki. Podawaj z ziemniakami.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kapusta pekińska z serem feta

    Kapusta pekińska z serem feta

    25 min Łatwy
  • Karkówka z ziemniakami i kapustą kiszoną

    Karkówka z ziemniakami i kapustą kiszoną

    51 min Łatwy
  • Kotlety schabowe z zasmażaną młodą kapustą

    Kotlety schabowe z zasmażaną młodą kapustą

    1 godz 35 min Łatwy
  • Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem

    Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem

    1 godz 50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu