Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kapusta włoska z grzybami

0
70 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Kapusta włoska
1 kg
Prawdziwek
1 
Cebula
1 łyżka
Masło
2 łyżek
Natka pietruszki
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
170.21 kcal
Białko
16.93 g
Tłuszcze
4.92 g
Węglowodany
17.65 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
5 min
Kapustę umyj i pokrój w kostkę.
Krok 2
5 min
Zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut. Odsącz.
Krok 3
15 min
Grzyby oczyść i pokrój, ugotuj w posolonej wodzie. Odsącz.
Krok 4
5 min
Cebule obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle.
Krok 5
5 min
Dodaj grzyby i smaż razem przez chwilę.
Krok 6
3 min
W międzyczasie rozpuść kostkę Bulionu w 0,5 l wrzącej wody. Podlej bulionem grzyby i cebulę.
Krok 7
15 min
Dodaj kapustę i gotuj do miękkości.
Krok 8
5 min
Zawartość Zupy borowikowej rozprowadź w 1 szklance zimnej wody i wymieszaj z zawartością garnka.
Krok 9
10 min
Gotuj jeszcze przez 10 minut.
Krok 10
2 min
Dopraw pieprzem. Dodaj natkę pietruszki. Podawaj z ziemniakami.
Kapusta włoska z grzybami

Krok 1 z 10

Kapustę umyj i pokrój w kostkę.

Kapusta włoska z grzybami

Krok 2 z 10

Zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut. Odsącz.

Kapusta włoska z grzybami

Krok 3 z 10

Grzyby oczyść i pokrój, ugotuj w posolonej wodzie. Odsącz.

Kapusta włoska z grzybami

Krok 4 z 10

Cebule obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle.

Kapusta włoska z grzybami

Krok 5 z 10

Dodaj grzyby i smaż razem przez chwilę.

Kapusta włoska z grzybami

Krok 6 z 10

W międzyczasie rozpuść kostkę Bulionu w 0,5 l wrzącej wody. Podlej bulionem grzyby i cebulę.

Kapusta włoska z grzybami

Krok 7 z 10

Dodaj kapustę i gotuj do miękkości.

Kapusta włoska z grzybami

Krok 8 z 10

Zawartość Zupy borowikowej rozprowadź w 1 szklance zimnej wody i wymieszaj z zawartością garnka.

Kapusta włoska z grzybami

Krok 9 z 10

Gotuj jeszcze przez 10 minut.

Kapusta włoska z grzybami

Krok 10 z 10

Dopraw pieprzem. Dodaj natkę pietruszki. Podawaj z ziemniakami.


Jesienny obiad po grzybobraniu, czyli kapusta włoska z grzybami leśnymi (najlepsze będą podgrzybki lub prawdziwki), duszona w aromatycznym sosie z Bulionu z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY z dodatkiem Zupy borowikowej Jak u Mamy WINIARY. Całość posypujemy natką pietruszki i podajemy z gotowanymi ziemniakami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika