Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kapusta włoska z grzybami
Dodaj do CookBook

Kapusta włoska z grzybami

(0)
1 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Bulion grzybowy z borowikami WINIARY
1  paczka
Zupa borowikowa Szlachetne Smaki WINIARY
500  g
Kapusta włoska
1  kg
Prawdziwek
1 
Cebula
1  łyżka
Masło
2  łyżek
Natka pietruszki
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
17.7 g
Wartość energetyczna
170.2 kcal
Tłuszcze
4.9 g
Białko
16.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję


Jesienny obiad po grzybobraniu, czyli kapusta włoska z grzybami leśnymi (najlepsze będą podgrzybki lub prawdziwki), duszona w aromatycznym sosie z Bulionu z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY z dodatkiem Zupy borowikowej WINIARY. Całość posypujemy natką pietruszki i podajemy z gotowanymi ziemniakami.

Przygotowanie

70 min
  • Krok 1

    5 min
    Kapustę umyj i pokrój w kostkę.
  • Krok 2

    5 min
    Zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut. Odsącz.
  • Krok 3

    15 min
    Grzyby oczyść i pokrój, ugotuj w posolonej wodzie. Odsącz.
  • Krok 4

    5 min
    Cebule obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle.
  • Krok 5

    5 min
    Dodaj grzyby i smaż razem przez chwilę.
  • Krok 6

    3 min
    W międzyczasie rozpuść kostkę Bulionu w 0,5 l wrzącej wody. Podlej bulionem grzyby i cebulę.
  • Krok 7

    15 min
    Dodaj kapustę i gotuj do miękkości.
  • Krok 8

    5 min
    Zawartość Zupy borowikowej rozprowadź w 1 szklance zimnej wody i wymieszaj z zawartością garnka.
  • Krok 9

    10 min
    Gotuj jeszcze przez 10 minut.
  • Krok 10

    2 min
    Dopraw pieprzem. Dodaj natkę pietruszki. Podawaj z ziemniakami.
Kapusta włoska z grzybami

Krok 1 z 10

Kapustę umyj i pokrój w kostkę.

Kapusta włoska z grzybami

Krok 2 z 10

Zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut. Odsącz.

Kapusta włoska z grzybami

Krok 3 z 10

Grzyby oczyść i pokrój, ugotuj w posolonej wodzie. Odsącz.

Kapusta włoska z grzybami

Krok 4 z 10

Cebule obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle.

Kapusta włoska z grzybami

Krok 5 z 10

Dodaj grzyby i smaż razem przez chwilę.

Kapusta włoska z grzybami

Krok 6 z 10

W międzyczasie rozpuść kostkę Bulionu w 0,5 l wrzącej wody. Podlej bulionem grzyby i cebulę.

Kapusta włoska z grzybami

Krok 7 z 10

Dodaj kapustę i gotuj do miękkości.

Kapusta włoska z grzybami

Krok 8 z 10

Zawartość Zupy borowikowej rozprowadź w 1 szklance zimnej wody i wymieszaj z zawartością garnka.

Kapusta włoska z grzybami

Krok 9 z 10

Gotuj jeszcze przez 10 minut.

Kapusta włoska z grzybami

Krok 10 z 10

Dopraw pieprzem. Dodaj natkę pietruszki. Podawaj z ziemniakami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta z kapustą i grzybami

    Tarta z kapustą i grzybami

    2 godz 55 min Łatwy
  • Kapusta z ziarnami

    Kapusta z ziarnami

    11 min Łatwy
  • Kapusta biała zasmażana

    Kapusta biała zasmażana

    30 min Łatwy
  • Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

    Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu