Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Intensywnie pachnący jałowiec, kminek, suszona żurawina i leśne grzyby to składniki, które wraz z kiszoną kapustą stworzą niezapomniane świąteczne danie. Tradycyjna, polska potrawa to połączenie barw i aromatów, które każdy pamięta z lat dziecięcych. Z bulionem warzywnym WINIARY i ziarenkami smaku WINIARY masz pewność, że Twoja kapusta wigilijna będzie taka, na jaką wszyscy czekają cały rok.
Przygotowanie
80 min
Krok 1
15 min
Podgrzybki rozmroź.
Krok 2
5 min
Kapustę odciśnij i przepłucz zimną wodą.
Krok 3
7 min
Cebulę obierz i pokrój w piórka.
Krok 4
2 min
Bulion warzywny rozpuść w 200 ml wody.
Krok 5
34 min
W dużym rondlu rozgrzej dwie łyżki oliwy i masła razem z kminkiem i jałowcem. Po około minucie dodaj cebulę. Smaż przez 6 minut. Dodaj kapustę i rozpuszczony bulion. Duś około 30 minut.
Krok 6
7 min
Na osobnej patelni podsmaż na oliwie i maśle czosnek z całymi grzybami. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i połącz z kapustą.
Krok 7
10 min
Na koniec wrzuć do garnka żurawinę, duś jeszcze 10 min. Dopraw Ziarenkami Smaku wedle uznania.
Krok 1
z
7
Podgrzybki rozmroź.
Krok 2
z
7
Kapustę odciśnij i przepłucz zimną wodą.
Krok 3
z
7
Cebulę obierz i pokrój w piórka.
Krok 4
z
7
Bulion warzywny rozpuść w 200 ml wody.
Krok 5
z
7
W dużym rondlu rozgrzej dwie łyżki oliwy i masła razem z kminkiem i jałowcem. Po około minucie dodaj cebulę. Smaż przez 6 minut. Dodaj kapustę i rozpuszczony bulion. Duś około 30 minut.
Krok 6
z
7
Na osobnej patelni podsmaż na oliwie i maśle czosnek z całymi grzybami. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i połącz z kapustą.
Krok 7
z
7
Na koniec wrzuć do garnka żurawinę, duś jeszcze 10 min. Dopraw Ziarenkami Smaku wedle uznania.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0