Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kapusta biała z koperkiem i boczkiem

0
72 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Kapusta biała
1 
Por (biała część)
1 
Marchewka
10 dag
Boczek wędzony
1 pęczek
Koperek
2 łyżek
Smalec
1 trochę
Sok z cytryny
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz biały

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
176.51 kcal
Węglowodany
13.52 g
Tłuszcze
12.42 g
Białko
4.87 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

72 min
Krok 1
5 min
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce smalcu.
Krok 2
10 min
Kapustę poszatkować i wymieszać z 1 płaską łyżką soli.
Krok 3
30 min
Pozostawić na pół godziny, następnie odcisnąć z powstałej wody.
Krok 4
7 min
Na pozostałym smalcu zeszklić posiekany por. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach marchewkę.
Krok 5
15 min
Następnie dodać kapustę i startą marchewkę, 2 łyżki wody, wymieszać i dusić przez 15 minut.
Krok 6
3 min
Pod koniec wsypać podsmażony boczek, posiekany koperek.
Krok 7
2 min
Przyprawić do smaku pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.
Kapusta biała z koperkiem i boczkiem

Krok 1 z 7

Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce smalcu.

Kapusta biała z koperkiem i boczkiem

Krok 2 z 7

Kapustę poszatkować i wymieszać z 1 płaską łyżką soli.

Kapusta biała z koperkiem i boczkiem

Krok 3 z 7

Pozostawić na pół godziny, następnie odcisnąć z powstałej wody.

Kapusta biała z koperkiem i boczkiem

Krok 4 z 7

Na pozostałym smalcu zeszklić posiekany por. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach marchewkę.

Kapusta biała z koperkiem i boczkiem

Krok 5 z 7

Następnie dodać kapustę i startą marchewkę, 2 łyżki wody, wymieszać i dusić przez 15 minut.

Kapusta biała z koperkiem i boczkiem

Krok 6 z 7

Pod koniec wsypać podsmażony boczek, posiekany koperek.

Kapusta biała z koperkiem i boczkiem

Krok 7 z 7

Przyprawić do smaku pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.

Kapusta biała z koperkiem to bardzo smaczny dodatek do dania z mięsem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika