Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapusta biała z koperkiem to bardzo smaczny dodatek do dania z mięsem.
Przygotowanie
72 min
Krok 1
5 min
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce smalcu.
Krok 2
10 min
Kapustę poszatkować i wymieszać z 1 płaską łyżką soli.
Krok 3
30 min
Pozostawić na pół godziny, następnie odcisnąć z powstałej wody.
Krok 4
7 min
Na pozostałym smalcu zeszklić posiekany por. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach marchewkę.
Krok 5
15 min
Następnie dodać kapustę i startą marchewkę, 2 łyżki wody, wymieszać i dusić przez 15 minut.
Krok 6
3 min
Pod koniec wsypać podsmażony boczek, posiekany koperek.
Krok 7
2 min
Przyprawić do smaku pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.
Krok 1
z
7
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce smalcu.
Krok 2
z
7
Kapustę poszatkować i wymieszać z 1 płaską łyżką soli.
Krok 3
z
7
Pozostawić na pół godziny, następnie odcisnąć z powstałej wody.
Krok 4
z
7
Na pozostałym smalcu zeszklić posiekany por. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach marchewkę.
Krok 5
z
7
Następnie dodać kapustę i startą marchewkę, 2 łyżki wody, wymieszać i dusić przez 15 minut.
Krok 6
z
7
Pod koniec wsypać podsmażony boczek, posiekany koperek.
Krok 7
z
7
Przyprawić do smaku pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0