
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Kapusta biała z koperkiem i boczkiem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
10 minKrok 3
30 minKrok 4
7 minKrok 5
15 minKrok 6
3 minKrok 7
2 minKrok 1 z 7
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce smalcu.
Krok 2 z 7
Kapustę poszatkować i wymieszać z 1 płaską łyżką soli.
Krok 3 z 7
Pozostawić na pół godziny, następnie odcisnąć z powstałej wody.
Krok 4 z 7
Na pozostałym smalcu zeszklić posiekany por. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach marchewkę.
Krok 5 z 7
Następnie dodać kapustę i startą marchewkę, 2 łyżki wody, wymieszać i dusić przez 15 minut.
Krok 6 z 7
Pod koniec wsypać podsmażony boczek, posiekany koperek.
Krok 7 z 7
Przyprawić do smaku pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0