Kapuśniak z młodej kapusty
65min
Łatwy
2
Porcje rosołowe z kurczaka
3.5 l
Woda
1 łyżeczka
Sól
2 kostek
2
Marchewka
4 liści
Por
90 dag
Ziemniaki
0.75 główka
Młoda Kapusta
0.5 łyżeczka
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
59.68 g
Węglowodany
25.05 g
Tłuszcze
44.64 g
Wartość energetyczna
748.8 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
65 min
Krok 1
20 min
Porcje rosołowe oczyścić (ja usuwam prawie całą skórę i tłuszcz, bo nie lubię tłustych zup), zalać wodą i zagotować. Przed momentem wrzenia zebrać szumowiny.
Krok 2
20 min
Dodać sól, kostki rosołowe, por i pokrojoną w półplasterki marchew. Gotować 10-15 minut.
Krok 3
20 min
Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i poszatkowaną kapustę. Gotować dalej, aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 4
5 min
Dodać pieprz, doprawić Ziarenkami Smaku.
Kapuśniak z młodej kapusty to bardzo popularna, pyszna, pożywna i rozgrzewająca zupa. Idealna propozycja na obiad dla całej rodziny.
Jak zrobić kapuśniak z młodej kapusty? Przygotuj 3/4 główki młodej kapusty, 2 porcje rosołowe z kurczaka, 3,5 l wody, łyżeczkę soli, 2 kostki rosołu drobiowego WINIARY, 2 duże marchewki, 4 liście pora, 90 dag ziemniaków, pół łyżeczki pieprzu, przyprawę ziarenka smaku drobiowe WINIARY.
Porcje rosołowe oczyść, zalej wodą i zagotuj. Przed momentem wrzenia zbierz szumowiny. Dodaj sól, kostki rosołowe, por i pokrojoną w półplasterki marchew. Gotuj 10-15 minut. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę i poszatkowaną kapustę. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie. Dodaj pieprz i dopraw ziarenkami smaku WINIARY.
Kapuśniak z młodej kapusty gotowy! Zupę podawaj z chlebem lub chrupiącymi grzankami. Możesz dodać do niej kawałek pachnącej kiełbasy lub łyżkę śmietany – możliwości, jest wiele, a zawsze smakuje wyśmienicie!
Jak zrobić kapuśniak z młodej kapusty? Przygotuj 3/4 główki młodej kapusty, 2 porcje rosołowe z kurczaka, 3,5 l wody, łyżeczkę soli, 2 kostki rosołu drobiowego WINIARY, 2 duże marchewki, 4 liście pora, 90 dag ziemniaków, pół łyżeczki pieprzu, przyprawę ziarenka smaku drobiowe WINIARY.
Porcje rosołowe oczyść, zalej wodą i zagotuj. Przed momentem wrzenia zbierz szumowiny. Dodaj sól, kostki rosołowe, por i pokrojoną w półplasterki marchew. Gotuj 10-15 minut. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę i poszatkowaną kapustę. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie. Dodaj pieprz i dopraw ziarenkami smaku WINIARY.
Kapuśniak z młodej kapusty gotowy! Zupę podawaj z chlebem lub chrupiącymi grzankami. Możesz dodać do niej kawałek pachnącej kiełbasy lub łyżkę śmietany – możliwości, jest wiele, a zawsze smakuje wyśmienicie!
Komentarze 0