Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na pomidory
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Kapuśniak z młodej kapusty

Kapuśniak z młodej kapusty

(0)
1 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

7 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Drobiowa porcja rosołowa
3.5  l
Woda
2  kostek
Rosół drobiowy WINIARY
2 
Marchewka
4  liści
Por
900  g
Ziemniaki
0.75  główka
Młoda Kapusta
0.5  łyżeczka
Pieprz i sól
trochę
Przyprawa ZIARENKA SMAKU drobiowe WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
30.9 g
Węglowodany
35.44 g
Tłuszcze
17.46 g
Wartość energetyczna
383.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kapuśniak z młodej kapusty to bardzo popularna, pyszna, pożywna i rozgrzewająca zupa. Idealna propozycja na obiad dla całej rodziny.

Jak zrobić kapuśniak z młodej kapusty? Przygotuj 3/4 główki młodej kapusty, 2 porcje rosołowe z kurczaka, 3,5 l wody, łyżeczkę soli, 2 kostki rosołu drobiowego WINIARY, 2 duże marchewki, 4 liście pora, 90 dag ziemniaków, pół łyżeczki pieprzu, przyprawę ziarenka smaku drobiowe WINIARY.

Porcje rosołowe oczyść, zalej wodą i zagotuj. Przed momentem wrzenia zbierz szumowiny. Dodaj sól, kostki rosołowe, por i pokrojoną w półplasterki marchew. Gotuj 10-15 minut. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę i poszatkowaną kapustę. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie. Dodaj pieprz i dopraw ziarenkami smaku WINIARY.

Kapuśniak z młodej kapusty gotowy! Zupę podawaj z chlebem lub chrupiącymi grzankami. Możesz dodać do niej kawałek pachnącej kiełbasy lub łyżkę śmietany – możliwości, jest wiele, a zawsze smakuje wyśmienicie!
RecipeFull HTML Comp

Zainspiruj się również

  Chrupiące domowe grzanki do zupy   Hamburger

Przygotowanie

65 min
  • Krok 1

    20 min
    Porcje rosołowe oczyścić (ja usuwam prawie całą skórę i tłuszcz, bo nie lubię tłustych zup), zalać wodą i zagotować. Przed momentem wrzenia zebrać szumowiny.
  • Krok 2

    20 min
    Dodać sól, kostki rosołowe, por i pokrojoną w półplasterki marchew. Gotować 10-15 minut.
  • Krok 3

    20 min
    Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i poszatkowaną kapustę. Gotować dalej, aż ziemniaki będą miękkie.
  • Krok 4

    5 min
    Dodać pieprz, doprawić Ziarenkami Smaku.
Kapuśniak z młodej kapusty

Krok 1 z 4

Porcje rosołowe oczyścić (ja usuwam prawie całą skórę i tłuszcz, bo nie lubię tłustych zup), zalać wodą i zagotować. Przed momentem wrzenia zebrać szumowiny.

Kapuśniak z młodej kapusty

Krok 2 z 4

Dodać sól, kostki rosołowe, por i pokrojoną w półplasterki marchew. Gotować 10-15 minut.

Kapuśniak z młodej kapusty

Krok 3 z 4

Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i poszatkowaną kapustę. Gotować dalej, aż ziemniaki będą miękkie.

Kapuśniak z młodej kapusty

Krok 4 z 4

Dodać pieprz, doprawić Ziarenkami Smaku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Kuchnia regionalna
  • Obiad
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

    Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

    11 godz 25 min Łatwy
  • Zupa ziemniaczana z majerankiem i kiełbasą

    Zupa ziemniaczana z majerankiem i kiełbasą

    1 godz Łatwy
  • Zupa brokułowa z makaronem

    Zupa brokułowa z makaronem

    58 min Łatwy
  • Parzybroda z białej kapusty

    Parzybroda z białej kapusty

    1 godz 18 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu