Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kapuśniak z młodej kapusty

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
7 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Porcje rosołowe z kurczaka
3.5 l
Woda
1 łyżeczka
Sól
2 
Marchewka
4 liści
Por
90 dag
Ziemniaki
0.75 główka
Młoda Kapusta
0.5 łyżeczka
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
757.37 kcal
Węglowodany
25.56 g
Białko
59.93 g
Tłuszcze
45.32 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
20 min
Porcje rosołowe oczyścić (ja usuwam prawie całą skórę i tłuszcz, bo nie lubię tłustych zup), zalać wodą i zagotować. Przed momentem wrzenia zebrać szumowiny.
Krok 2
20 min
Dodać sól, kostki rosołowe, por i pokrojoną w półplasterki marchew. Gotować 10-15 minut.
Krok 3
20 min
Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i poszatkowaną kapustę. Gotować dalej, aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 4
5 min
Dodać pieprz, doprawić Ziarenkami Smaku.
Kapuśniak z młodej kapusty

Krok 1 z 4

Porcje rosołowe oczyścić (ja usuwam prawie całą skórę i tłuszcz, bo nie lubię tłustych zup), zalać wodą i zagotować. Przed momentem wrzenia zebrać szumowiny.

Kapuśniak z młodej kapusty

Krok 2 z 4

Dodać sól, kostki rosołowe, por i pokrojoną w półplasterki marchew. Gotować 10-15 minut.

Kapuśniak z młodej kapusty

Krok 3 z 4

Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i poszatkowaną kapustę. Gotować dalej, aż ziemniaki będą miękkie.

Kapuśniak z młodej kapusty

Krok 4 z 4

Dodać pieprz, doprawić Ziarenkami Smaku.

Kapuśniak z młodej kapusty to bardzo popularna, pyszna, pożywna i rozgrzewająca zupa. Idealna propozycja na obiad dla całej rodziny.

Jak zrobić kapuśniak z młodej kapusty? Przygotuj 3/4 główki młodej kapusty, 2 porcje rosołowe z kurczaka, 3,5 l wody, łyżeczkę soli, 2 kostki rosołu drobiowego WINIARY, 2 duże marchewki, 4 liście pora, 90 dag ziemniaków, pół łyżeczki pieprzu, przyprawę ziarenka smaku drobiowe WINIARY.

Porcje rosołowe oczyść, zalej wodą i zagotuj. Przed momentem wrzenia zbierz szumowiny. Dodaj sól, kostki rosołowe, por i pokrojoną w półplasterki marchew. Gotuj 10-15 minut. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę i poszatkowaną kapustę. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie. Dodaj pieprz i dopraw ziarenkami smaku WINIARY.

Kapuśniak z młodej kapusty gotowy! Zupę podawaj z chlebem lub chrupiącymi grzankami. Możesz dodać do niej kawałek pachnącej kiełbasy lub łyżkę śmietany – możliwości, jest wiele, a zawsze smakuje wyśmienicie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika