Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami

Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami

(0)
52min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Rosół drobiowy WINIARY
1  główka
Młoda kapusta
150  ml
Woda
200  ml
Przecier pomidorowy
trochę
Koperek
trochę
Mąka pszenna pełnoziarnista
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
10.85 g
Węglowodany
48.24 g
Tłuszcze
1.36 g
Wartość energetyczna
193.53 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gorąca, sycąca i smaczna zupa w 30 minut? Kiedy nie masz czasu na długie gotowanie, sprawdź nasz przepis na szybki kapuśniak z młodą kapustą, pomidorami, cebulką podsmażoną na maśle i świeżym koperkiem. Dzięki kostce Rosołu drobiowego WINIARY przyprawianie będziesz mieć z głowy - kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami zyska od razu idealny smak i kuszący aromat! Zajadaj go ze smakiem z kromką pełnoziarnistego lub razowego pieczywa.

Przygotowanie

52 min
  • Krok 1

    10 min
    Kapustę poszatkuj, włóż do garnka, zalej wodą i zagotuj.
  • Krok 2

    15 min
    Po zagotowaniu wrzuć kostkę Rosołu drobiowego WINIARY i gotuj do miękkości kapusty.
  • Krok 3

    15 min
    Następnie dodaj passatę lub przecier pomidorowy i gotuj na małym ogniu przez ok. kwadrans. Dopraw.
  • Krok 4

    10 min
    Na oddzielnej patelni rozgrzej łyżkę masła, dorzuć posiekaną w drobną kostkę cebulę. Po kilku minutach dodaj łyżkę mąki. Wymieszaj z kapustą.
  • Krok 5

    2 min
    Udekoruj koperkiem i podawaj z chlebem.
Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami

Krok 1 z 5

Kapustę poszatkuj, włóż do garnka, zalej wodą i zagotuj.

Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami

Krok 2 z 5

Po zagotowaniu wrzuć kostkę Rosołu drobiowego WINIARY i gotuj do miękkości kapusty.

Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami

Krok 3 z 5

Następnie dodaj passatę lub przecier pomidorowy i gotuj na małym ogniu przez ok. kwadrans. Dopraw.

Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami

Krok 4 z 5

Na oddzielnej patelni rozgrzej łyżkę masła, dorzuć posiekaną w drobną kostkę cebulę. Po kilku minutach dodaj łyżkę mąki. Wymieszaj z kapustą.

Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami

Krok 5 z 5

Udekoruj koperkiem i podawaj z chlebem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Obiad
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wiosna
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kapusta czerwona zasmażana

    Kapusta czerwona zasmażana

    42 min Łatwy
  • Kapuśniak z białej kapusty

    Kapuśniak z białej kapusty

    1 godz 22 min Łatwy
  • Czernina. Kontrowersyjna, a czy smaczna?

    Czernina. Kontrowersyjna, a czy smaczna?

    2 godz 58 min Trudny
  • Kapuśniak

    Kapuśniak

    1 godz 42 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu