Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami

(0)
52min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  główka
Młoda kapusta
150  ml
Woda
200  ml
Przecier pomidorowy
trochę
Koperek
trochę
Mąka pszenna pełnoziarnista

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
10.85 g
Węglowodany
48.24 g
Tłuszcze
1.36 g
Wartość energetyczna
193.53 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

52 min
Krok 1
10 min
Kapustę poszatkuj, włóż do garnka, zalej wodą i zagotuj.
Krok 2
15 min
Po zagotowaniu wrzuć kostkę Rosołu drobiowego WINIARY i gotuj do miękkości kapusty.
Krok 3
15 min
Następnie dodaj passatę lub przecier pomidorowy i gotuj na małym ogniu przez ok. kwadrans. Dopraw.
Krok 4
10 min
Na oddzielnej patelni rozgrzej łyżkę masła, dorzuć posiekaną w drobną kostkę cebulę. Po kilku minutach dodaj łyżkę mąki. Wymieszaj z kapustą.
Krok 5
2 min
Udekoruj koperkiem i podawaj z chlebem.
Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami

Krok 1 z 5

Kapustę poszatkuj, włóż do garnka, zalej wodą i zagotuj.

Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami

Krok 2 z 5

Po zagotowaniu wrzuć kostkę Rosołu drobiowego WINIARY i gotuj do miękkości kapusty.

Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami

Krok 3 z 5

Następnie dodaj passatę lub przecier pomidorowy i gotuj na małym ogniu przez ok. kwadrans. Dopraw.

Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami

Krok 4 z 5

Na oddzielnej patelni rozgrzej łyżkę masła, dorzuć posiekaną w drobną kostkę cebulę. Po kilku minutach dodaj łyżkę mąki. Wymieszaj z kapustą.

Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami

Krok 5 z 5

Udekoruj koperkiem i podawaj z chlebem.

Gorąca, sycąca i smaczna zupa w 30 minut? Kiedy nie masz czasu na długie gotowanie, sprawdź nasz przepis na szybki kapuśniak z młodą kapustą, pomidorami, cebulką podsmażoną na maśle i świeżym koperkiem. Dzięki kostce Rosołu drobiowego WINIARY przyprawianie będziesz mieć z głowy - kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami zyska od razu idealny smak i kuszący aromat! Zajadaj go ze smakiem z kromką pełnoziarnistego lub razowego pieczywa.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha