Kanapki z piersi kurczaka z warzywami
31min
Łatwy
1 opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z papryką
600 g
Pierś z kurczaka
1
Marchewka
3 łyżek
1
Chili
1
Limonka
1
Bagietka francuska
150 g
Kapusta biała
2 łyżek
Kolendra
.
Wartości odżywcze
Białko
73.23 g
Węglowodany
45.12 g
Tłuszcze
40.67 g
Wartość energetyczna
848.2 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
31 min
Krok 1
3 min
Limonkę umyj dokładnie, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok.
Krok 2
20 min
Pierś z kurczaka przygotuj według instrukcji na opakowaniu, a następnie pokrój na wąskie kawałki.
Krok 3
2 min
Majonez połącz z sokiem z limonki i startą skórką.
Krok 4
3 min
Bagietkę pokrój na 2 kawałki, każdy z nich przekrój, posmaruj majonezem.
Krok 5
3 min
Nałóż kurczaka, poszatkowaną kapustę, startą na grubych oczkach albo pokrojoną w cienkie słupki marchewkę, posiekaną świeżą kolendrę i trochę posiekanej papryczki chilli.
Absolutnie urocze kanapki z piersi kurczaka z warzywami swój oryginalny smak zawdzięczają majonezowi z dodatkiem soku z limonki i jej startej skórki. Wyrazistego charakteru kanapkom z kurczaka z warzywami nadają także kolendra i subtelny dodatek papryczki chilli. Kanapki z piersi kurczaka z warzywami to iście wiosenny pomysł na dobry początek dnia!
Komentarze 0