Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kalarepki faszerowane z kurczakiem i soczewicą

0
195 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kostka
WINIARY Rosół drobiowy
4 
Kalarepa
4 łyżek
Soczewica brązowa
2 
Filet z kurczaka
1 
Cebula
4 łyżek
Masło
100 ml
Śmietana 30%
1 
Marchewka
50 g
Por (biała część)
1 łyżeczka
Curry
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
28.3 g
Tłuszcze
22 g
Węglowodany
20.01 g
Wartość energetyczna
389.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

195 min
Krok 1
5 min
Kalarepki obierz, zetnij wierzch, wydrąż (pozostaw brzegi o grubości 0,5 cm).
Krok 2
20 min
Gotuj 20 minut w Rosole drobiowym.
Krok 3
120 min
Soczewicę zalej wrzącą wodą (3/4 szkl.), pozostaw 2-3 godziny.
Krok 4
15 min
Ugotuj, ostudź.
Krok 5
5 min
Filety pokrój w kostkę, cebulę posiekaj.
Krok 6
5 min
Na 2 łyżkach masła podsmaż mięso z cebulą, dodaj śmietanę i soczewicę.
Krok 7
3 min
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, curry i pieprzem.
Krok 8
10 min
Miąższ z kalarepek i wierzch, marchew i por pokrój w paski, duś na pozostałym maśle, podlej 100 ml wody i dopraw do smaku.
Krok 9
7 min
Kalarepki napełnij farszem mięsnym, pozostałą część mięsa połącz z duszonymi warzywami.
Krok 10
5 min
Na duszonych warzywach ułóż kalarepki i razem zapiekaj w piekarniku przez 5 minut w 200 st.C.
Kalarepki faszerowane z kurczakiem i soczewicą

Krok 1 z 10

Kalarepki obierz, zetnij wierzch, wydrąż (pozostaw brzegi o grubości 0,5 cm).

Kalarepki faszerowane z kurczakiem i soczewicą

Krok 2 z 10

Gotuj 20 minut w Rosole drobiowym.

Kalarepki faszerowane z kurczakiem i soczewicą

Krok 3 z 10

Soczewicę zalej wrzącą wodą (3/4 szkl.), pozostaw 2-3 godziny.

Kalarepki faszerowane z kurczakiem i soczewicą

Krok 4 z 10

Ugotuj, ostudź.

Kalarepki faszerowane z kurczakiem i soczewicą

Krok 5 z 10

Filety pokrój w kostkę, cebulę posiekaj.

Kalarepki faszerowane z kurczakiem i soczewicą

Krok 6 z 10

Na 2 łyżkach masła podsmaż mięso z cebulą, dodaj śmietanę i soczewicę.

Kalarepki faszerowane z kurczakiem i soczewicą

Krok 7 z 10

Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, curry i pieprzem.

Kalarepki faszerowane z kurczakiem i soczewicą

Krok 8 z 10

Miąższ z kalarepek i wierzch, marchew i por pokrój w paski, duś na pozostałym maśle, podlej 100 ml wody i dopraw do smaku.

Kalarepki faszerowane z kurczakiem i soczewicą

Krok 9 z 10

Kalarepki napełnij farszem mięsnym, pozostałą część mięsa połącz z duszonymi warzywami.

Kalarepki faszerowane z kurczakiem i soczewicą

Krok 10 z 10

Na duszonych warzywach ułóż kalarepki i razem zapiekaj w piekarniku przez 5 minut w 200 st.C.

Kalarepki faszerowane z kurczakiem i soczewicą to pomysł na zupełnie oryginalny obiad! Kalarepki nadziewamy farszem z kurczaka i zapiekamy na farszu z warzyw – soczewicy, marchewki, cebulki i pora – doprawionym curry i Przyprawą ZIARENKA SMAKU drobiowe WINIARY. Kalarepki faszerowane z kurczakiem i soczewicą idealnie skomponują się z gotowanymi, młodymi ziemniaczkami. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika