Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kalarepki obrać i każdą przekroić na pół<br/>Ostrą łyżeczką wydrążyć środek pozostawiając brzegi ok. 1 cm.<br/>Włożyć do miski, skropić oliwą i oprószyć solą, pieprzem i posiekanym koperkiem.
Folię aluminiową posmarować oliwą. Ułożyć na niej po dwie połówki kalarepki i zawinąć. <br/>Położyć na grillu i opiekać po ok. 10-15 minut z każdej strony. Kalarepki muszą być miękkie.
W tym czasie ogórki, obrane jabłko, paprykę i połowę wydrążonych wcześniej z kalarepek środków pokroić w drobną kosteczkę. wymieszać z 3 - 4 łyżkami sosu ziolwego Winiary i posiekaną natką pietruszki.<br/>Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotowe zgrillowane połówki kalarepek napełnić sałatką i od razu podawać.<br/>Przed podaniem można jeszcze ozdobić rozetką sosu ziołowego Winiary.