Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jarmuż duszony z cebulą

(0)
25min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest olkaaa
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  kg
Jarmuż
trochę
Pieprz czarny
10  dag
Boczek wędzony
2 
Cebula
2  łyżek
Musztarda
3  ząbków

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
15.13 g
Węglowodany
27.58 g
Tłuszcze
14.78 g
Wartość energetyczna
273.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
10 min
Cebulę kroję w kostkę, a następnie podsmażam na patelni, potem dodaję boczek i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 2
10 min
Na oddzielnej patelni podsmażam jarmuż pokrojony w paski, zalewam go przygotowanym wcześniej z kostki bulionem i duszę, aż będzie miękki. Następnie dodaję podsmażoną cebulę, boczek i czosnek.
Krok 3
5 min
Jarmuż doprawiam Ziarenkami Smaku, pieprzem, dodaję musztardę i dokładnie mieszam.
Jarmuż duszony z cebulą

Krok 1 z 3

Cebulę kroję w kostkę, a następnie podsmażam na patelni, potem dodaję boczek i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Jarmuż duszony z cebulą

Krok 2 z 3

Na oddzielnej patelni podsmażam jarmuż pokrojony w paski, zalewam go przygotowanym wcześniej z kostki bulionem i duszę, aż będzie miękki. Następnie dodaję podsmażoną cebulę, boczek i czosnek.

Jarmuż duszony z cebulą

Krok 3 z 3

Jarmuż doprawiam Ziarenkami Smaku, pieprzem, dodaję musztardę i dokładnie mieszam.

Niezwykle popularny ostatnio jarmuż podduszany z dodatkiem cebuli to dobry dodatek do dania głównego. Przyprawa ziarenka smaku uniwersalne WINIARY, podkreśli wyjątkowość tego przysmaku i wydobędzie z niego to, co najlepsze. W trakcie duszenia dodajmy również bulion drobiowy WINIARY, który doda całości wyjątkowego aromatu. Mniam!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha