Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jajecznica z pomidorami koktajlowymi na żytnim toście

0
24 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżeczek
Przyprawa w płynie MAGGI
4 
Jajko
8 
Pomidorki koktajlowe
1 łyżeczka
Masło
1 łyżka
Oliwa z oliwek
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Szczypiorek
2 plastrów
Chleb żytni

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
15.77 g
Wartość energetyczna
314.88 kcal
Tłuszcze
21.18 g
Węglowodany
14.91 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

24 min
Krok 1
3 min
Pomidorki umyj i przekrój na pół.
Krok 2
10 min
Rozgrzej odrobinę oliwy z masłem na patelni. Dodaj MAGGI i pomidorki. Podsmażaj do momentu, aż pomidorki lekko się przyrumienią.
Krok 3
5 min
Jajka wbij do miseczki, wymieszaj widelcem z odrobiną pieprzu, następnie wlej na patelnię.
Krok 4
5 min
Delikatnie mieszając doprowadź jajecznicę do ulubionej konsystencji.
Krok 5
1 min
Podawaj na żytnich tostach z masłem i szczypiorkiem.
Jajecznica z pomidorami koktajlowymi na żytnim toście

Krok 1 z 5

Pomidorki umyj i przekrój na pół.

Jajecznica z pomidorami koktajlowymi na żytnim toście

Krok 2 z 5

Rozgrzej odrobinę oliwy z masłem na patelni. Dodaj MAGGI i pomidorki. Podsmażaj do momentu, aż pomidorki lekko się przyrumienią.

Jajecznica z pomidorami koktajlowymi na żytnim toście

Krok 3 z 5

Jajka wbij do miseczki, wymieszaj widelcem z odrobiną pieprzu, następnie wlej na patelnię.

Jajecznica z pomidorami koktajlowymi na żytnim toście

Krok 4 z 5

Delikatnie mieszając doprowadź jajecznicę do ulubionej konsystencji.

Jajecznica z pomidorami koktajlowymi na żytnim toście

Krok 5 z 5

Podawaj na żytnich tostach z masłem i szczypiorkiem.


Jajecznica z pomidorkami koktajlowymi, podawana na kromkach żytniego chleba, to idealny pomysł na szybkie i sycące śniadanie dla miłośników jajecznych potraw - ale szukających czegoś odświeżającego w kulinariach.

Przygotuj ulubioną jajecznicę, dodając do niej Przyprawę w płynie MAGGI i ulubione zioła - najlepiej świeże, zerwane listki prosto z doniczki. Zgodnie z upodobaniem - usmaż jajecznicę tak, jak lubisz najbardziej. Kromki posmaruj masłem, dodaj szczypiorek i nałóż jajecznicę z pomidorami - smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika