Jabłka pieczone z miodem, czekoladą i cynamonem
39min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.89 g
Węglowodany
72.58 g
Tłuszcze
6.44 g
Wartość energetyczna
346.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
39 min
Krok 1
10 min
Jabłka myjemy, wycieramy i kroimy na połówki, usuwamy gniazda.
Krok 2
2 min
Nakładamy na jabłka po łyżeczce miodu i kostce czekolady.
Krok 3
5 min
Naczynie do zapiekania smarujemy masłem, przekładamy jabłka.
Krok 4
2 min
Posypujemy szczyptą cukru wanilinowego i cynamonu.
Krok 5
20 min
Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach.
Doskonały deser na bazie owoców i najlepszych połączeń smakowych, czyli jabłka pieczone z miodem, czekoladą i cynamonem. Przed pieczeniem połówki jabłek posypujemy także Cukrem wanilinowym WINIARY, a jeśli wolisz, czekoladę mleczną możesz zastąpić gorzką. Jabłka pieczone z miodem, czekoladą i cynamonem smakują idealnie szczególnie zimą.
Komentarze 0