Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jabłka pieczone z miodem, czekoladą i cynamonem

0
39 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 g
Cukier wanilinowy WINIARY
8 kawałków
Czekolada mleczna
4 
Jabłka
8 łyżek
Miód spadziowy
8 szczypt
Cynamon
1 trochę
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
1.89 g
Węglowodany
72.58 g
Tłuszcze
6.44 g
Wartość energetyczna
346.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

39 min
Krok 1
10 min
Jabłka myjemy, wycieramy i kroimy na połówki, usuwamy gniazda.
Krok 2
2 min
Nakładamy na jabłka po łyżeczce miodu i kostce czekolady.
Krok 3
5 min
Naczynie do zapiekania smarujemy masłem, przekładamy jabłka.
Krok 4
2 min
Posypujemy szczyptą cukru wanilinowego i cynamonu.
Krok 5
20 min
Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach.
Jabłka pieczone z miodem, czekoladą i cynamonem

Krok 1 z 5

Jabłka myjemy, wycieramy i kroimy na połówki, usuwamy gniazda.

Jabłka pieczone z miodem, czekoladą i cynamonem

Krok 2 z 5

Nakładamy na jabłka po łyżeczce miodu i kostce czekolady.

Jabłka pieczone z miodem, czekoladą i cynamonem

Krok 3 z 5

Naczynie do zapiekania smarujemy masłem, przekładamy jabłka.

Jabłka pieczone z miodem, czekoladą i cynamonem

Krok 4 z 5

Posypujemy szczyptą cukru wanilinowego i cynamonu.

Jabłka pieczone z miodem, czekoladą i cynamonem

Krok 5 z 5

Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach.

Doskonały deser na bazie owoców i najlepszych połączeń smakowych, czyli jabłka pieczone z miodem, czekoladą i cynamonem. Przed pieczeniem połówki jabłek posypujemy także Cukrem wanilinowym WINIARY, a jeśli wolisz, czekoladę mleczną możesz zastąpić gorzką. Jabłka pieczone z miodem, czekoladą i cynamonem smakują idealnie szczególnie zimą.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika