
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Jabłka pieczone z miodem, czekoladą i cynamonem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
2 minKrok 3
5 minKrok 4
2 minKrok 5
20 min
Krok 1 z 5
Jabłka myjemy, wycieramy i kroimy na połówki, usuwamy gniazda.

Krok 2 z 5
Nakładamy na jabłka po łyżeczce miodu i kostce czekolady.

Krok 3 z 5
Naczynie do zapiekania smarujemy masłem, przekładamy jabłka.

Krok 4 z 5
Posypujemy szczyptą cukru wanilinowego i cynamonu.

Krok 5 z 5
Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0