Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Doskonały deser na bazie owoców i najlepszych połączeń smakowych, czyli jabłka pieczone z miodem, czekoladą i cynamonem. Przed pieczeniem połówki jabłek posypujemy także Cukrem wanilinowym WINIARY, a jeśli wolisz, czekoladę mleczną możesz zastąpić gorzką. Jabłka pieczone z miodem, czekoladą i cynamonem smakują idealnie szczególnie zimą.
Przygotowanie
39 min
Krok 1
10 min
Jabłka myjemy, wycieramy i kroimy na połówki, usuwamy gniazda.
Krok 2
2 min
Nakładamy na jabłka po łyżeczce miodu i kostce czekolady.
Krok 3
5 min
Naczynie do zapiekania smarujemy masłem, przekładamy jabłka.
Krok 4
2 min
Posypujemy szczyptą cukru wanilinowego i cynamonu.
Krok 5
20 min
Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach.
Krok 1
z
5
Jabłka myjemy, wycieramy i kroimy na połówki, usuwamy gniazda.
Krok 2
z
5
Nakładamy na jabłka po łyżeczce miodu i kostce czekolady.
Krok 3
z
5
Naczynie do zapiekania smarujemy masłem, przekładamy jabłka.
Krok 4
z
5
Posypujemy szczyptą cukru wanilinowego i cynamonu.
Krok 5
z
5
Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0