Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką

0
73 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 dag
Żołądki drobiowe
2 
Marchewka
1 
Papryka czerwona
1 
Czerwona cebula
1 łyżeczka
Chili
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
23.36 g
Węglowodany
8.12 g
Tłuszcze
5.26 g
Wartość energetyczna
173.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

73 min
Krok 1
10 min
Żołądki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Na rozgrzany olej wrzucić oprawione żołądki i smażyć ok. 5 minut.
Krok 2
45 min
Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem. Dodać ostrą paprykę, wymieszać i nadal dusić na małym ogniu.
Krok 3
7 min
Na oddzielnej patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i dodać do żołądków.
Krok 4
10 min
Marchewkę zetrzeć na tarce, a paprykę pokroić w paseczki, dodać do całości i dusić do miękkości.
Krok 5
1 min
Przyprawić do smaku solą i pieprzem i podawać z kaszą gryczaną lub jęczmienną.
Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką

Krok 1 z 5

Żołądki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Na rozgrzany olej wrzucić oprawione żołądki i smażyć ok. 5 minut.

Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką

Krok 2 z 5

Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem. Dodać ostrą paprykę, wymieszać i nadal dusić na małym ogniu.

Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką

Krok 3 z 5

Na oddzielnej patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i dodać do żołądków.

Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką

Krok 4 z 5

Marchewkę zetrzeć na tarce, a paprykę pokroić w paseczki, dodać do całości i dusić do miękkości.

Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką

Krok 5 z 5

Przyprawić do smaku solą i pieprzem i podawać z kaszą gryczaną lub jęczmienną.

Gulasz z żołądków drobiowych to pomysł na kolorowy obiad idealny jesienią. Soczyste, smażone żołądki drobiowe dusimy z warzywami – cebulką, marchewką i papryką. Gulasz z żołądków drobiowych doprawiamy nie tylko solą i pieprzem, ale także charakterną ostrą papryką. Drobiowy gulasz idealnie komponuje się z kaszami – gryczaną lub jęczmienną.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika