Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką

0
1 godz 13 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest pacpaw
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50  dag
Żołądki drobiowe
2 
Marchewka
1 
Papryka czerwona
1 
Czerwona cebula
1  łyżeczka
Chili
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
23.36 g
Węglowodany
8.12 g
Tłuszcze
5.26 g
Wartość energetyczna
173.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

73 min
Krok 1
10 min
Żołądki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Na rozgrzany olej wrzucić oprawione żołądki i smażyć ok. 5 minut.
Krok 2
45 min
Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem. Dodać ostrą paprykę, wymieszać i nadal dusić na małym ogniu.
Krok 3
7 min
Na oddzielnej patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i dodać do żołądków.
Krok 4
10 min
Marchewkę zetrzeć na tarce, a paprykę pokroić w paseczki, dodać do całości i dusić do miękkości.
Krok 5
1 min
Przyprawić do smaku solą i pieprzem i podawać z kaszą gryczaną lub jęczmienną.
Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką

Krok 1 z 5

Żołądki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Na rozgrzany olej wrzucić oprawione żołądki i smażyć ok. 5 minut.

Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką

Krok 2 z 5

Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem. Dodać ostrą paprykę, wymieszać i nadal dusić na małym ogniu.

Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką

Krok 3 z 5

Na oddzielnej patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i dodać do żołądków.

Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką

Krok 4 z 5

Marchewkę zetrzeć na tarce, a paprykę pokroić w paseczki, dodać do całości i dusić do miękkości.

Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką

Krok 5 z 5

Przyprawić do smaku solą i pieprzem i podawać z kaszą gryczaną lub jęczmienną.

Gulasz z żołądków drobiowych to pomysł na kolorowy obiad idealny jesienią. Soczyste, smażone żołądki drobiowe dusimy z warzywami – cebulką, marchewką i papryką. Gulasz z żołądków drobiowych doprawiamy nie tylko solą i pieprzem, ale także charakterną ostrą papryką. Drobiowy gulasz idealnie komponuje się z kaszami – gryczaną lub jęczmienną.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

65 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
65 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
23.4g / 53%
Węglowodany
8.1g / 19%
Tłuszcze
5.3g / 27%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika