Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz z pieczarkami

0
121 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
1 
Czerwona Papryka
200 g
Pieczarki
500 g
Mięso gulaszowe wieprzowe
2 łyżek
Olej
150 ml
Czerwone wino
2 czubatych łyżek
Mąka
2 czubatych łyżek
Śmietana 30%
1 czubata łyżka
Natka pietruszki
1 trochę
Papryka Słodka
1 trochę
Pieprz cayenne

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
438.08 kcal
Węglowodany
11.91 g
Białko
31.32 g
Tłuszcze
26.41 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

121 min
Krok 1
7 min
Cebulę, paprykę i pieczarki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
10 min
Mięso podsmaż na oleju.
Krok 3
5 min
Kostki bulionowe rozpuść w 1 l gorącej wody.
Krok 4
60 min
Do mięsa dodaj bulion, wino, cebulę i paprykę. Duś około 1 godzinę.
Krok 5
30 min
Dodaj pieczarki, dopraw pieprzem cayenne i słodką papryką. Duś przez następne 30 min.
Krok 6
7 min
Mąkę rozprowadź w śmietanie, a następnie dodaj do gulaszu. Zagotuj.
Krok 7
2 min
Posyp gulasz natką pietruszki i podawaj z kaszą.
Gulasz z pieczarkami

Krok 1 z 7

Cebulę, paprykę i pieczarki obierz i pokrój w kostkę.

Gulasz z pieczarkami

Krok 2 z 7

Mięso podsmaż na oleju.

Gulasz z pieczarkami

Krok 3 z 7

Kostki bulionowe rozpuść w 1 l gorącej wody.

Gulasz z pieczarkami

Krok 4 z 7

Do mięsa dodaj bulion, wino, cebulę i paprykę. Duś około 1 godzinę.

Gulasz z pieczarkami

Krok 5 z 7

Dodaj pieczarki, dopraw pieprzem cayenne i słodką papryką. Duś przez następne 30 min.

Gulasz z pieczarkami

Krok 6 z 7

Mąkę rozprowadź w śmietanie, a następnie dodaj do gulaszu. Zagotuj.

Gulasz z pieczarkami

Krok 7 z 7

Posyp gulasz natką pietruszki i podawaj z kaszą.

Pożywny i aromatyczny gulasz z pieczarkami, cebulą i czerwoną papryką, doskonały do kaszy gryczanej lub jaglanej. Tajemnica tego dania kryje się w przepysznym, gęstym sosie, przygotowanym na Bulionie z grzybami leśnymi i czerwonym winie oraz doprawionym słodką śmietanką, papryką i pieprzem kajeńskim.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika