
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Gulasz z pieczarkami

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
7 minKrok 2
10 minKrok 3
5 minKrok 4
60 minKrok 5
30 minKrok 6
7 minKrok 7
2 min
Krok 1 z 7
Cebulę, paprykę i pieczarki obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2 z 7
Mięso podsmaż na oleju.

Krok 3 z 7
Kostki bulionowe rozpuść w 1 l gorącej wody.

Krok 4 z 7
Do mięsa dodaj bulion, wino, cebulę i paprykę. Duś około 1 godzinę.

Krok 5 z 7
Dodaj pieczarki, dopraw pieprzem cayenne i słodką papryką. Duś przez następne 30 min.

Krok 6 z 7
Mąkę rozprowadź w śmietanie, a następnie dodaj do gulaszu. Zagotuj.

Krok 7 z 7
Posyp gulasz natką pietruszki i podawaj z kaszą.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0