Gulasz z pieczarkami
121min
Łatwy
2 kostek
1
Cebula
1
Czerwona Papryka
200 g
Pieczarki
500 g
Mięso gulaszowe wieprzowe
2 łyżek
Olej
150 ml
Czerwone wino
2 czubatych łyżek
Mąka
2 czubatych łyżek
Śmietana 30%
1 czubata łyżka
Natka pietruszki
1 trochę
Papryka Słodka
1 trochę
Pieprz cayenne
.
Wartości odżywcze
Białko
31.32 g
Węglowodany
11.91 g
Tłuszcze
26.41 g
Wartość energetyczna
438.08 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
121 min
Krok 1
7 min
Cebulę, paprykę i pieczarki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
10 min
Mięso podsmaż na oleju.
Krok 3
5 min
Kostki bulionowe rozpuść w 1 l gorącej wody.
Krok 4
60 min
Do mięsa dodaj bulion, wino, cebulę i paprykę. Duś około 1 godzinę.
Krok 5
30 min
Dodaj pieczarki, dopraw pieprzem cayenne i słodką papryką. Duś przez następne 30 min.
Krok 6
7 min
Mąkę rozprowadź w śmietanie, a następnie dodaj do gulaszu. Zagotuj.
Krok 7
2 min
Posyp gulasz natką pietruszki i podawaj z kaszą.
Pożywny i aromatyczny gulasz z pieczarkami, cebulą i czerwoną papryką, doskonały do kaszy gryczanej lub jaglanej. Tajemnica tego dania kryje się w przepysznym, gęstym sosie, przygotowanym na Bulionie z grzybami leśnymi i czerwonym winie oraz doprawionym słodką śmietanką, papryką i pieprzem kajeńskim.
Komentarze 0