Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz z parówek

0
32 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Parówki drobiowe
100 g
Pieczarki
1 
Cebula
2 
Pomidory
2 ząbków
Czosnek
2 łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
12.17 g
Węglowodany
6.9 g
Tłuszcze
18.77 g
Wartość energetyczna
244.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
2 min
Parówki pokrój w plasterki.
Krok 2
10 min
Pieczarki, czosnek oraz cebulę obierz i pokrój w plasterki.
Krok 3
5 min
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim pieczarki, czosnek i cebulę.
Krok 4
5 min
Pomidory sparz, obierz ze skórki i posiekaj.
Krok 5
4 min
W garnuszki zagotuj 0,5 litra wody, dodaj kostkę rosołową, parówki i pomidory.
Krok 6
5 min
Całość duś kilka minut.
Krok 7
1 min
Przed podaniem posyp szczypiorkiem.
Gulasz z parówek

Krok 1 z 7

Parówki pokrój w plasterki.

Gulasz z parówek

Krok 2 z 7

Pieczarki, czosnek oraz cebulę obierz i pokrój w plasterki.

Gulasz z parówek

Krok 3 z 7

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim pieczarki, czosnek i cebulę.

Gulasz z parówek

Krok 4 z 7

Pomidory sparz, obierz ze skórki i posiekaj.

Gulasz z parówek

Krok 5 z 7

W garnuszki zagotuj 0,5 litra wody, dodaj kostkę rosołową, parówki i pomidory.

Gulasz z parówek

Krok 6 z 7

Całość duś kilka minut.

Gulasz z parówek

Krok 7 z 7

Przed podaniem posyp szczypiorkiem.

Jeśli stwierdzisz, że gulasz to potrawa, która nie może Cię już zaskoczyć, polecamy spróbować przepis na gulasz z parówek. Parówki zestawione z pieczarkami są idealna baza naszego dania. Dodając do niego kilka ząbków czosnku i cebulę, wzbogacimy smak potrawy i sprawimy, że zapach gulaszu rozniesie się po całej kuchni i zaprosi domowników do posiłku. Spróbuj sama!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika