MyMenu IQ™
Zbilansuj swoje danie
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
Co to oznacza?
Prawidłowy bilans
Co to oznacza?
Now enjoy your meal!
Wstecz
Your Selection (1)
Gulasz z parówek
32 min
Łatwy
Dodaj recipe
Wstecz
69 17.7g / 69%
12 7.5g / 12%
19 11.1g / 19%

Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?

Popraw bilans dania (0 - 44)
Doskonały bilans (70 - 100)
Prawidłowy bilans (45 - 69)

Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Nutritional Tips

Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?

Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Gulasz z parówek

(0)
32 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Parówki drobiowe
75  g
Pieczarki
1 
Cebula
1.5 
Pomidory
2  ząbków
1.5  łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7.51 g
Wartość energetyczna
234.13 kcal
Tłuszcze
17.77 g
Białko
11.18 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli stwierdzisz, że gulasz to potrawa, która nie może Cię już zaskoczyć, polecamy spróbować przepis na gulasz z parówek. Parówki zestawione z pieczarkami są idealna baza naszego dania. Dodając do niego kilka ząbków czosnku i cebulę, wzbogacimy smak potrawy i sprawimy, że zapach gulaszu rozniesie się po całej kuchni i zaprosi domowników do posiłku. Spróbuj sama!

Przygotowanie

32 min
  • Krok 1

    2 min
    Parówki pokrój w plasterki.
  • Krok 2

    10 min
    Pieczarki, czosnek oraz cebulę obierz i pokrój w plasterki.
  • Krok 3

    5 min
    Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim pieczarki, czosnek i cebulę.
  • Krok 4

    5 min
    Pomidory sparz, obierz ze skórki i posiekaj.
  • Krok 5

    4 min
    W garnuszki zagotuj 0,5 litra wody, dodaj kostkę rosołową, parówki i pomidory.
  • Krok 6

    5 min
    Całość duś kilka minut.
  • Krok 7

    1 min
    Przed podaniem posyp szczypiorkiem.
Gulasz z parówek

Krok 1 z 7

Parówki pokrój w plasterki.

Gulasz z parówek

Krok 2 z 7

Pieczarki, czosnek oraz cebulę obierz i pokrój w plasterki.

Gulasz z parówek

Krok 3 z 7

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim pieczarki, czosnek i cebulę.

Gulasz z parówek

Krok 4 z 7

Pomidory sparz, obierz ze skórki i posiekaj.

Gulasz z parówek

Krok 5 z 7

W garnuszki zagotuj 0,5 litra wody, dodaj kostkę rosołową, parówki i pomidory.

Gulasz z parówek

Krok 6 z 7

Całość duś kilka minut.

Gulasz z parówek

Krok 7 z 7

Przed podaniem posyp szczypiorkiem.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite