Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Gulasz z łopatki wieprzowej bez kości
Dodaj do CookBook

Gulasz z łopatki wieprzowej bez kości

(0)
55 min
Łatwy
Kup składniki
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
500  g
Łopatka wieprzowa
2  łyżek
Olej
trochę
Pieprz czarny
1  łyżka
Powidła śliwkowe
1  łyżka
Lubczyk
3  szczypt
Pieprz cayenne
1  l
Woda
2 
Cebula
2  łyżek
Mąka pszenna
250  ml
Woda
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
9.6 g
Wartość energetyczna
291.7 kcal
Tłuszcze
16.3 g
Białko
25.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gulasz z łopatki wieprzowej bez kości to wyśmienicie pożywny posiłek, po którym nie będziesz podjadać! Proste do wykonania danie, którym nakarmisz całą rodzinę. Jako dodatek do gulaszu możesz podać pyzy lub ziemniaki z wody, tym sposobem stworzysz obiad idealny!

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    5 min
    Mięso płuczemy i kroimy w paseczki, a następnie w kostkę 2 na 2 cm.
  • Krok 2

    5 min
    Dodajemy pieprz, ziarenka, liść lubczyku, pieprz cayenne. Następnie olej, a na koniec powidła. Dokładnie mieszamy.
  • Krok 3

    20 min
    Czekamy 20 minut i wrzucamy na rozgrzaną patelnię.
  • Krok 4

    10 min
    Mięso musimy przesmażyć, mieszając od czasu do czasu.
  • Krok 5

    10 min
    Gdy mięso się smaży, obieramy i kroimy cebulę w połówki plastrów. Dodajemy cebulę do przesmażonego już mięsa, a następnie połowę potrzebnej wody. Mieszamy i dusimy pod przykryciem. Jeśli trzeba, należy dolać wody.
  • Krok 6

    5 min
    Gdy mięso już jest miękkie, dodajemy zawiesinę zrobioną z mąki i wody. Gdy sos się już zagotuje, wyłączamy palnik i ewentualnie doprawiamy do smaku.
Gulasz z łopatki wieprzowej bez kości

Krok 1 z 6

Mięso płuczemy i kroimy w paseczki, a następnie w kostkę 2 na 2 cm.

Gulasz z łopatki wieprzowej bez kości

Krok 2 z 6

Dodajemy pieprz, ziarenka, liść lubczyku, pieprz cayenne. Następnie olej, a na koniec powidła. Dokładnie mieszamy.

Gulasz z łopatki wieprzowej bez kości

Krok 3 z 6

Czekamy 20 minut i wrzucamy na rozgrzaną patelnię.

Gulasz z łopatki wieprzowej bez kości

Krok 4 z 6

Mięso musimy przesmażyć, mieszając od czasu do czasu.

Gulasz z łopatki wieprzowej bez kości

Krok 5 z 6

Gdy mięso się smaży, obieramy i kroimy cebulę w połówki plastrów. Dodajemy cebulę do przesmażonego już mięsa, a następnie połowę potrzebnej wody. Mieszamy i dusimy pod przykryciem. Jeśli trzeba, należy dolać wody.

Gulasz z łopatki wieprzowej bez kości

Krok 6 z 6

Gdy mięso już jest miękkie, dodajemy zawiesinę zrobioną z mąki i wody. Gdy sos się już zagotuje, wyłączamy palnik i ewentualnie doprawiamy do smaku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Węgierska zupa gulaszowa z kociołka

    Węgierska zupa gulaszowa z kociołka

    1 godz 47 min Średni
  • Domowy gulasz z łopatki

    Domowy gulasz z łopatki

    54 min Średni
  • Gulasz z jelenia w marynacie

    Gulasz z jelenia w marynacie

    2 godz 49 min Średni
  • Gulasz szegedyński

    Gulasz szegedyński

    2 godz 1 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu