Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz z indyka z pieczarkami Jagert Art

0
81 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Pierś z indyka
400 g
Pieczarki
1 
Por (biała część)
150 g
Boczek wędzony
3 łyżek
Olej
250 ml
Śmietana 12%

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
6.57 g
Wartość energetyczna
423.49 kcal
Tłuszcze
24.55 g
Białko
39.48 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

81 min
Krok 1
5 min
Mięso na sznycle umyj, osusz do sucha papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę.
Krok 2
10 min
Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Pora oczyść, umyj i pokrój w krążki. Boczek pokrój w kostkę.
Krok 3
5 min
Podgrzej w garnku olej. Dodaj gulasz, pieczarki, pora oraz boczek i podsmaż.
Krok 4
60 min
Dodaj 500 ml wody i śmietankę, wsyp opakowania POMYSŁ NA..., rozprowadź i doprowadź do wrzenia. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 1 godzinę. Od czasu do czasu zamieszaj.
Krok 5
1 min
Podawaj z ryżem i sałatą.
Gulasz z indyka z pieczarkami Jagert Art

Krok 1 z 5

Mięso na sznycle umyj, osusz do sucha papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę.

Gulasz z indyka z pieczarkami Jagert Art

Krok 2 z 5

Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Pora oczyść, umyj i pokrój w krążki. Boczek pokrój w kostkę.

Gulasz z indyka z pieczarkami Jagert Art

Krok 3 z 5

Podgrzej w garnku olej. Dodaj gulasz, pieczarki, pora oraz boczek i podsmaż.

Gulasz z indyka z pieczarkami Jagert Art

Krok 4 z 5

Dodaj 500 ml wody i śmietankę, wsyp opakowania POMYSŁ NA..., rozprowadź i doprowadź do wrzenia. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 1 godzinę. Od czasu do czasu zamieszaj.

Gulasz z indyka z pieczarkami Jagert Art

Krok 5 z 5

Podawaj z ryżem i sałatą.

Smakowity i pożywny gulasz „Jaeger Art” (czyli „myśliwski”) przyrządzamy z mięsa na sznycle, wędzonego boczku, pora i pieczarek z dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA... kurczaka z pieczarkami oraz śmietany. Dusimy na małym ogniu, pod przykryciem, mieszając drewnianą łyżką. Jeśli potrawa zacznie przywierać do dna garnka, zdejmujemy go z ognia na marmurową lub kamienną płytę, a kiedy dno ostygnie, mieszamy zawartość delikatnie i ponownie podgrzewamy. Gotowy gulasz podajemy z porcją ryżu oraz miską sałaty z winegretem lub śmietaną.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika