Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Gulasz z indyka z pieczarkami Jagert Art
Dodaj do CookBook

Gulasz z indyka z pieczarkami Jagert Art

(0)
1 godz 21 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
WINIARY Pomysł na... kurczaka w sosie z pieczarkami
1  kg
Pierś z indyka
400  g
Pieczarki
1 
Por (biała część)
150  g
Boczek wędzony
3  łyżek
Olej
250  ml
Śmietana 12%
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
6.6 g
Wartość energetyczna
423.5 kcal
Tłuszcze
24.6 g
Białko
39.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Smakowity i pożywny gulasz „Jaeger Art” (czyli „myśliwski”) przyrządzamy z mięsa na sznycle, wędzonego boczku, pora i pieczarek z dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA... kurczaka z pieczarkami oraz śmietany. Dusimy na małym ogniu, pod przykryciem, mieszając drewnianą łyżką. Jeśli potrawa zacznie przywierać do dna garnka, zdejmujemy go z ognia na marmurową lub kamienną płytę, a kiedy dno ostygnie, mieszamy zawartość delikatnie i ponownie podgrzewamy. Gotowy gulasz z indyka podajemy z porcją ryżu oraz miską sałaty z winegretem lub śmietaną.

Przygotowanie

81 min
  • Krok 1

    5 min
    Mięso na sznycle umyj, osusz do sucha papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę.
  • Krok 2

    10 min
    Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Pora oczyść, umyj i pokrój w krążki. Boczek pokrój w kostkę.
  • Krok 3

    5 min
    Podgrzej w garnku olej. Dodaj gulasz, pieczarki, pora oraz boczek i podsmaż.
  • Krok 4

    60 min
    Dodaj 500 ml wody i śmietankę, wsyp opakowania POMYSŁ NA..., rozprowadź i doprowadź do wrzenia. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 1 godzinę. Od czasu do czasu zamieszaj.
  • Krok 5

    1 min
    Podawaj z ryżem i sałatą.
Gulasz z indyka z pieczarkami Jagert Art

Krok 1 z 5

Mięso na sznycle umyj, osusz do sucha papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę.

Gulasz z indyka z pieczarkami Jagert Art

Krok 2 z 5

Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Pora oczyść, umyj i pokrój w krążki. Boczek pokrój w kostkę.

Gulasz z indyka z pieczarkami Jagert Art

Krok 3 z 5

Podgrzej w garnku olej. Dodaj gulasz, pieczarki, pora oraz boczek i podsmaż.

Gulasz z indyka z pieczarkami Jagert Art

Krok 4 z 5

Dodaj 500 ml wody i śmietankę, wsyp opakowania POMYSŁ NA..., rozprowadź i doprowadź do wrzenia. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 1 godzinę. Od czasu do czasu zamieszaj.

Gulasz z indyka z pieczarkami Jagert Art

Krok 5 z 5

Podawaj z ryżem i sałatą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Przyjazny dla Keto
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prosty i pyszny gulasz wołowy

    Prosty i pyszny gulasz wołowy

    1 godz 28 min Łatwy
  • Gulasz z jelenia w marynacie

    Gulasz z jelenia w marynacie

    2 godz 49 min Średni
  • Gulasz z dziczyzny z warzywami

    Gulasz z dziczyzny z warzywami

    1 godz 30 min Łatwy
  • Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką

    Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką

    1 godz 13 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu