Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Gulasz z dziczyzny z warzywami
Dodaj do CookBook

Gulasz z dziczyzny z warzywami

(0)
1 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... gulasz paprykowy
1 
Por (biała część)
2 
Marchewka
2 
Czerwona cebula
2 
Seler naciowy
2  łyżek
Oliwa z oliwek
750  g
Łopatka z dzika
100  ml
Czerwone wino
1 
Pomarańcze
trochę
Tymianek
1  pęczek
Rozmaryn
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
12.3 g
Wartość energetyczna
247.4 kcal
Tłuszcze
7.7 g
Białko
30.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wyborny gulasz z dziczyzny z warzywami ma wyjątkowy smak i aromat dzięki temu, że dodajemy do niego WINIARY POMYSŁ NA... gulasz i czerwone wino, a potem zapiekamy z porem, marchewką, selerem naciowym i czerwoną cebulą. Dla aromatu dodamy gałązkę zielonego tymianku oraz skórkę ze świeżej pomarańczy. Gotowy gulasz podajemy z knedlami ziemniaczanymi lub grubą kaszą – jaglaną albo gryczaną.

Przygotowanie

90 min
  • Krok 1

    5 min
    Piekarnik rozgrzej do 200°C (termoobieg 170°C).
  • Krok 2

    10 min
    Pora oczyść, umyj i pokrój w krążki. Marchewki oczyść, umyj, obierz i pokrój w plastry. Cebule obierz i pokrój w kostkę. Selera oczyść, umyj i pokrój w plastry.
  • Krok 3

    20 min
    Rozgrzej w brytfannie oliwę z oliwek. Podsmaż mięso gulaszowe z dziczyzny przez około 10 minut. Po 8 minutach dodaj warzywa i podsmaż.
  • Krok 4

    8 min
    POMYSŁ NA... rozprowadź w 500 ml wody i czerwonym winie, doprowadź do wrzenia i wlej do mięsa z warzywami.
  • Krok 5

    60 min
    Umyj pomarańczę gorącą wodą i cienko odetnij nożem połowę skórki. Umyj tymianek i rozmaryn. Razem ze skórką pomarańczy dodaj do gulaszu. Piecz pod przykryciem w piekarniku przez około 1 godzinę - 200°C (termoobieg 170°C).
  • Krok 6

    5 min
    Przed podaniem usuń gałązki ziół i skórkę pomarańczy. Podawaj z knedlami.
Gulasz z dziczyzny z warzywami

Krok 1 z 6

Piekarnik rozgrzej do 200°C (termoobieg 170°C).

Gulasz z dziczyzny z warzywami

Krok 2 z 6

Pora oczyść, umyj i pokrój w krążki. Marchewki oczyść, umyj, obierz i pokrój w plastry. Cebule obierz i pokrój w kostkę. Selera oczyść, umyj i pokrój w plastry.

Gulasz z dziczyzny z warzywami

Krok 3 z 6

Rozgrzej w brytfannie oliwę z oliwek. Podsmaż mięso gulaszowe z dziczyzny przez około 10 minut. Po 8 minutach dodaj warzywa i podsmaż.

Gulasz z dziczyzny z warzywami

Krok 4 z 6

POMYSŁ NA... rozprowadź w 500 ml wody i czerwonym winie, doprowadź do wrzenia i wlej do mięsa z warzywami.

Gulasz z dziczyzny z warzywami

Krok 5 z 6

Umyj pomarańczę gorącą wodą i cienko odetnij nożem połowę skórki. Umyj tymianek i rozmaryn. Razem ze skórką pomarańczy dodaj do gulaszu. Piecz pod przykryciem w piekarniku przez około 1 godzinę - 200°C (termoobieg 170°C).

Gulasz z dziczyzny z warzywami

Krok 6 z 6

Przed podaniem usuń gałązki ziół i skórkę pomarańczy. Podawaj z knedlami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Halloween
  • Kuchnia regionalna
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Węgierska zupa gulaszowa z kociołka

    Węgierska zupa gulaszowa z kociołka

    1 godz 47 min Średni
  • Domowy gulasz z łopatki

    Domowy gulasz z łopatki

    54 min Średni
  • Gulasz z jelenia w marynacie

    Gulasz z jelenia w marynacie

    2 godz 49 min Średni
  • Gulasz szegedyński

    Gulasz szegedyński

    2 godz 1 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu