Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smakowity gulasz szegedyński to ciekawe połączenie gulaszu z... bigosem. Nie wymaga wiele pracy, trzeba tylko pamiętać o mieszaniu podczas duszenia. Przyrządzamy go z WINIARY POMYSŁ NA... gulasz z dodatkiem drobno siekanej kapusty kiszonej. Potrawę zabielamy kwaśną śmietaną i podajemy z ziemniakami z wody. Na „jarzynkę” można podać konserwową paprykę lub podsmażane pieczarki.
Podgrzej w garnku olej. Podsmaż mięso gulaszowe.
POMYSŁ NA... gulasz rozprowadź w 500 ml wody i połącz z mięsem. W zależności od rodzaju mięsa duś na małym ogniu pod przykryciem od 60 do 90 minut. Od czasu do czasu zamieszaj.
Kapustę kiszoną osącz i drobno posiekaj. Dodaj do garnka 10 minut przed końcem gotowania.
Wymieszaj śmietanę na gładko i dodaj do potrawy.
Podawaj z ziemniakami.