Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz szegedyński

0
121 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA... gulasz paprykowy
2 łyżek
Olej
500 g
Mięso gulaszowe wołowe i wieprzowe
1.33 szklanek
Kapusta Kiszona
2 łyżek
Kwaśna śmietana

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
471.64 kcal
Węglowodany
2.83 g
Białko
38.93 g
Tłuszcze
33.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

121 min
Krok 1
10 min
Podgrzej w garnku olej. Podsmaż mięso gulaszowe.
Krok 2
90 min
POMYSŁ NA... gulasz rozprowadź w 500 ml wody i połącz z mięsem. W zależności od rodzaju mięsa duś na małym ogniu pod przykryciem od 60 do 90 minut. Od czasu do czasu zamieszaj.
Krok 3
15 min
Kapustę kiszoną osącz i drobno posiekaj. Dodaj do garnka 10 minut przed końcem gotowania.
Krok 4
5 min
Wymieszaj śmietanę na gładko i dodaj do potrawy.
Krok 5
1 min
Podawaj z ziemniakami.
Gulasz szegedyński

Krok 1 z 5

Podgrzej w garnku olej. Podsmaż mięso gulaszowe.

Gulasz szegedyński

Krok 2 z 5

POMYSŁ NA... gulasz rozprowadź w 500 ml wody i połącz z mięsem. W zależności od rodzaju mięsa duś na małym ogniu pod przykryciem od 60 do 90 minut. Od czasu do czasu zamieszaj.

Gulasz szegedyński

Krok 3 z 5

Kapustę kiszoną osącz i drobno posiekaj. Dodaj do garnka 10 minut przed końcem gotowania.

Gulasz szegedyński

Krok 4 z 5

Wymieszaj śmietanę na gładko i dodaj do potrawy.

Gulasz szegedyński

Krok 5 z 5

Podawaj z ziemniakami.

Smakowity gulasz szegedyński to ciekawe połączenie gulaszu z... bigosem. Nie wymaga wiele pracy, trzeba tylko pamiętać o mieszaniu podczas duszenia. Przyrządzamy go z WINIARY POMYSŁ NA... gulasz z dodatkiem drobno siekanej kapusty kiszonej. Potrawę zabielamy kwaśną śmietaną i podajemy z ziemniakami z wody. Na „jarzynkę” można podać konserwową paprykę lub podsmażane pieczarki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika