Gulasz szegedyński
121min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
38.93 g
Węglowodany
2.83 g
Tłuszcze
33.1 g
Wartość energetyczna
471.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
121 min
Krok 1
10 min
Podgrzej w garnku olej. Podsmaż mięso gulaszowe.
Krok 2
90 min
POMYSŁ NA... gulasz rozprowadź w 500 ml wody i połącz z mięsem. W zależności od rodzaju mięsa duś na małym ogniu pod przykryciem od 60 do 90 minut. Od czasu do czasu zamieszaj.
Krok 3
15 min
Kapustę kiszoną osącz i drobno posiekaj. Dodaj do garnka 10 minut przed końcem gotowania.
Krok 4
5 min
Wymieszaj śmietanę na gładko i dodaj do potrawy.
Krok 5
1 min
Podawaj z ziemniakami.
Smakowity gulasz szegedyński to ciekawe połączenie gulaszu z... bigosem. Nie wymaga wiele pracy, trzeba tylko pamiętać o mieszaniu podczas duszenia. Przyrządzamy go z WINIARY POMYSŁ NA... gulasz z dodatkiem drobno siekanej kapusty kiszonej. Potrawę zabielamy kwaśną śmietaną i podajemy z ziemniakami z wody. Na „jarzynkę” można podać konserwową paprykę lub podsmażane pieczarki.
Komentarze 0