Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz mięsno-warzywny

0
71 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 g
Łopatka wieprzowa
3 łyżek
Oliwa z oliwek
1 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
1 
Cebula
1 
Por (biała część)
2 łyżek
Śmietana
6 g
Mąka pszenna pełnoziarnista

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
12.18 g
Tłuszcze
23.23 g
Wartość energetyczna
388.03 kcal
Białko
31.02 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

71 min
Krok 1
5 min
Mięso pokrój w kostkę.
Krok 2
30 min
Na rozgrzanym oleju smaż mięso, skrusz kostki Rosołu wołowego WINIARY i duś przez 30 minut.
Krok 3
10 min
Marchew i pietruszkę oczyść, pokrój w słupki.
Krok 4
5 min
Oczyść pora i cebulę. Pokrój je w półplasterki.
Krok 5
15 min
Marchew, pietruszkę, pora i cebulę dodaj do mięsa i duś razem przez 15 minut.
Krok 6
5 min
Śmietanę wymieszaj z mąką i wlej do mięsa. Zagotuj.
Krok 7
1 min
Gulasz podawaj z kaszą.
Gulasz mięsno-warzywny

Krok 1 z 7

Mięso pokrój w kostkę.

Gulasz mięsno-warzywny

Krok 2 z 7

Na rozgrzanym oleju smaż mięso, skrusz kostki Rosołu wołowego WINIARY i duś przez 30 minut.

Gulasz mięsno-warzywny

Krok 3 z 7

Marchew i pietruszkę oczyść, pokrój w słupki.

Gulasz mięsno-warzywny

Krok 4 z 7

Oczyść pora i cebulę. Pokrój je w półplasterki.

Gulasz mięsno-warzywny

Krok 5 z 7

Marchew, pietruszkę, pora i cebulę dodaj do mięsa i duś razem przez 15 minut.

Gulasz mięsno-warzywny

Krok 6 z 7

Śmietanę wymieszaj z mąką i wlej do mięsa. Zagotuj.

Gulasz mięsno-warzywny

Krok 7 z 7

Gulasz podawaj z kaszą.

Smakowity wieprzowy gulasz mięsno-warzywny, z całym bukietem warzyw (marchew, pietruszka, por, cebula) oraz pysznym Rosołem wołowym WINIARY, który dodaje aromatu całemu daniu. Zagęszczamy prosto mąką i śmietaną, a podajemy tradycyjnie z kaszą (gryczaną lub jaglaną), choć dobrze smakuje także z kromką świeżego, razowego pieczywa.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika